Κατακόρυφη πτώση 3,01% στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τρίτη, στον απόηχο της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor's, στην κατηγορία «Selective Default», αν και η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες επηρεάσθηκαν αρνητικά και από τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ρυθμίσεις για «κούρεμα» των δανείων όλων των δανειοληπτών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 727,14 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,01%. Βουτιά 7,84% σημείωσε ο τραπεζικός δείκτης.
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τρίτη, στον απόηχο της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s ,στην κατηγορία «Selective Default» μετά την επίσημη ανακοίνωση από τη χώρα της πρόσκλησης για το PSI, αν και η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη από την αγορά.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες επηρεάσθηκαν αρνητικά και από τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ρυθμίσεις για «κούρεμα» των δανείων όλων των δανειοληπτών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 727,14 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,01%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 50,203 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,95%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 4,75% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2, 82%.
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν μόνο οι δείκτες των Τροφίμων (+0,99%) και των Τηλεπικοινωνιών (+0,42%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-7,84%), των Πρώτων Υλών (-6,88%) και της Υγείας (-6,68%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν μόνο οι μετοχές της Coca Cola 3E (+1,14%) και του ΟΤΕ (+0,42%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-11,38%), της Alpha Bank (-10,22%), της Eurobank (-9,43%), της Marfin Popular Bank (-9,36%) και του Τ.Τ (-8,75%).
Ανοδικά κινήθηκαν 42 μετοχές, 122 πτωτικά και 17 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τεγόπουλος +20,00%, Περσεύς +19,87%, HOL +19,80% και Έδραση +19,44%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Unibios -27,59%, Audiovisual -25,52%, Alapis -20,00% και ΑΤΤΙΚΑΤ -20,00%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο την ΕΕ, «εφόσον έχει πλεόνασμα»
- Μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή απειλή «αποκάλυψε» όπλα – Τι βρήκαν οι Αρχές
- Ισοπαλία στο Σίτι Γκράουντ (1-1), στη ζώνη του υποβιβασμού η Τότεναμ (0-1)
- Θριάσιο: Πτώση τμήματος της οροφής σε θάλαμο ασθενών της ψυχιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο
- Σοκαριστικό τροχαίο στην Αρτέμιδα: Αυτοκίνητο εκσφενδόνισε μοτοσικλετιστή και τον παράτησε αβοήθητο στο δρόμο
- Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για του επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»
- Οικογενειακό Πάσχα για Ελένη Ράντου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Νικολέττα
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442