Οι φίλοι των δύο τροχών και μάλιστα των αγώνων σε δρόμους πόλης (Road Racing) έχουν έναν μεγάλο ήρωα τον Joey Dunlop. Ο Ιρλανδός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του φημισμένου αγώνα μοτοσικλετών TT Isle of Man και μέλος της οικογένειας που ίδρυσε την ομώνυμη φίρμα ελαστικών.
Ο J.Dunlop κέρδισε συνολικά 26 αγώνες στο Isle of Man ενώ το 1985, το 1988 και το 2000 καταφέρνει το 3 στα 3 καθώς κερδίζει και στις τρεις κατηγορίες κυβισμού (στις οποίες συμμετέχει) στη διοργάνωση αυτή.
Δυστυχώς η μεγάλη του αγάπη για τους αγώνες σε δρόμους πόλης του στέρησε τη ζωή όταν είχε ένα ατύχημα σε μία διοργάνωση στο Tallinn της Εσθονίας (στις 2 Ιουλίου του 2000) την στιγμή που προηγούταν στον αγώνα των 125 κ.ε. ενώ έχει κερδίσει ήδη τα σκέλη των 750 και των 600 κ.ε..κ
Αυτό που πολλοί δεν γνώριζαν για τον Joey Dunlop ήταν η φιλανθρωπική του δραστηριότητα η οποία έγινε γνωστή μετά τον θάνατό του. Ο Ιρλανδός είχε διοργανώσει αποστολές βοήθειας (τις οποίες πλήρωνε σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος) στη Ρουμανία και τη Βοσνία. Πολλές από αυτές μάλιστα αφορούσαν ορφανά παιδιά.
Το 1986 γίνεται μέλος της Λεγεώνας της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για τις υπηρεσίες του στον αθλητισμό ενώ δέκα χρόνια αργότερα προάγεται σε αξιωματικό αυτής για το φιλανθρωπικό του έργο.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας