Επιβεβαιώνεται η παρακολούθηση e-mails στελεχών της ΔΕΠΑ στα τέλη του 2010
Επιβεβαίωση ότι υπήρξε παρακολούθηση των e-mails των στελεχών της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου) έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Επιβεβαίωση ότι υπήρξε παρακολούθηση των e-mails των στελεχών της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου) έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «τον Δεκέμβριο 2010, με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης e-mail στελεχών του Ομίλου ΔΕΠΑ, την οποία χειρίστηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γνωστοποιήθηκε στον Όμιλο η αρμοδιότητα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ως Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων και δόθηκαν στοιχεία επικοινωνίας, σε περίπτωση που ο Όμιλος χρειαστεί συμβουλευτική αρωγή σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας.
» Έκτοτε ο Όμιλος ΔΕΠΑ ουδέποτε έχει έρθει σε επαφή με την ΕΥΠ ως Εθνική Αρχή και δεν έχει αιτηθεί την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής ασφάλειας από αυτήν.
» Ακόμη τον Ιανουάριο 2011, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, η ΕΥΠ παρείχε στους ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών διευθύνσεων του Ομίλου ΔΕΠΑ ενημέρωση και συμβουλές για τη διαρροή στοιχείων τους στο διαδίκτυο, μετά την ηλεκτρονική επίθεση κατά της Εταιρείας».
Το έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στη ΔΕΠΑ ΑΕ, διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη.
Στην απάντησή του, ο υπουργός αναφέρει επιπλέον ότι «από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν εξέτασης της αναγκαιότητας μέτρων ασφαλείας των εγκαταστάσεων της εν λόγω εταιρείας, μετά από σχετικό αίτημα αυτής, συγκαταλέχθηκαν και υφίστανται μέχρι σήμερα μεταξύ ευπαθών στόχων, για την προστασία (επιτήρηση) των οποίων διατάχθηκαν σχετικά μέτρα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνταγή: Ριγκατόνι με πέστο λιαστής ντομάτας και μανιτάρια
- Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί
- Επικοινωνία της προέδρου του Μεξικού με τον Τραμπ μετά τον θάνατο του «Ελ Μέντσο»
- Διατροφή: Ποια είναι η καλύτερη ώρα να τρώμε για βράδυ;
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά – Πού θα βρέξει
- Πώς σώζεται η περιουσία σας αποφεύγοντας τα δικαστήρια
- Μαρκ Ράφαλο VS Τζέιμς Κάμερον: Άν το deal της Netflix το έκλεινε η Paramount θα είχατε πρόβλημα με τα μονοπώλια;
- Η επιστήμη ξέρει το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/donna-elliot-NCh4pgfdYCA-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442