
Πρόσθετες περικοπές στις δαπάνες των ΔΕΚΟ το 2012
Πρόσθετες περικοπές στις δαπάνες των ΔΕΚΟ και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που χρηματοδοτούνται από τον Προϋπολογισμό έχει ζητήσει η τρόικα. Η τρόικα ζητεί βελτίωση του οικονομικού αποτελέσματος των ΔΕΚΟ (μείωση των ζημιών προ επιχορηγήσεων αποσβέσεων και προβλέψεων) κατά 43,5% ή 470,8 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται σε 611,5 εκατ. ευρώ το 2012 έναντι 1,08 δισ. ευρώ το 2011.
Πρόσθετες περικοπές στις δαπάνες των ΔΕΚΟ και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που χρηματοδοτούνται από τον Προϋπολογισμό έχει ζητήσει η τρόικα.
Σύμφωνα με τα συμπεφωνημένα με την τρόικα το 2012 θα πρέπει να υπάρξει:
-Βελτίωση του οικονομικού αποτελέσματος των ΔΕΚΟ (μείωση των ζημιών προ επιχορηγήσεων αποσβέσεων και προβλέψεων) κατά 43,5% ή 470,8 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται σε 611,5 εκατ. ευρώ το 2012 έναντι 1,08 δισ. ευρώ το 2011.
-Βελτίωση του οικονομικού αποτελέσματος χρήσης κατά 62% ή 901,7 εκατ. ευρώ. Το οικονομικό αποτέλεσμα (ζημία) χρήσης των ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ που υπέβαλλαν στοιχεία προβλέπεται σε 552,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,45,5 δισ. ευρώ το 2011.
-Μείωση των συνολικών εξόδων κατά 13,9% ή 616,5 εκατ. ευρώ και αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 9,6% ή 285,2 εκατ. ευρώ.
-Περιορισμός της μισθολογικής δαπάνης κατά 21,76% ή 256,7 εκατ. ευρώ η οποία προβλέπεται το 2012 σε 924,5 εκατ. ευρώ, έναντι 1,18 δισ. ευρώ το 2011.
-Ο περιορισμός της μισθολογικής δαπάνης θα προέλθει και από τις αναγκαστικές αποχωρήσεις προσωπικού μέσω της εφεδρείας σε οργανισμούς που καταδειχθεί πως διαθέτουν υπεράριθμο προσωπικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
- Ο Κάραγκερ δεν «μάσησε» τα λόγια του για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ
- Ευρωπαϊκά συνδικάτα – ETUC: Χρειαζόμαστε αυξήσεις μισθών, όχι υψηλότερα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442