Τρίτη 12 Μαϊου 2026
weather-icon 21o
Κινηματογραφικά βραβεία Κοινού 2012

Κινηματογραφικά βραβεία Κοινού 2012

Ο “Μαύρος Κύκνος” και το “Τανγκό των Χριστουγέννων” ήταν οι μεγάλοι νικητές των Κινηματογραφικών Βραβείων Κοινού – SevenArt Awards 2012. Η ηθοποιός Βίκυ Παπαδοπούλου κατά τη βράβευσή της Τα κινηματογραφικά βραβεία κοινού απένειμε το κινηματογραφικό portal SevenArt.gr, την Τρίτη 31/1 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο, σε μια εκδήλωση που τίμησε με την παρουσία του το σύνολο σχεδόν […]

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google
Ο “Μαύρος Κύκνος” και το “Τανγκό των Χριστουγέννων” ήταν οι μεγάλοι νικητές των Κινηματογραφικών Βραβείων Κοινού – SevenArt Awards 2012.
Η ηθοποιός Βίκυ Παπαδοπούλου κατά τη βράβευσή της

Τα κινηματογραφικά βραβεία κοινού απένειμε το κινηματογραφικό portal SevenArt.gr, την Τρίτη 31/1 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο, σε μια εκδήλωση που τίμησε με την παρουσία του το σύνολο σχεδόν των ελλήνων συντελεστών που διακρίθηκαν και η οποία συνοδεύτηκε απ’ την πανελλήνια πρεμιέρα της βραβευμένης με LUX ταινίας του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν “Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο”.

Στο διεθνές σινεμά, ο Μαύρος Κύκνος απέσπασε βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας (Ντ.Αρονόφσκι), Μουσικής (Κλιντ Μανσέλ), Α’ Γυναικείου Ρόλου (Νάταλι Πόρτμαν), Β’ Γυναικείου Ρόλου (Μίλα Κούνις). Στην απονομή προβλήθηκε ένα χαριτωμένο βιντεάκι, όπου η Μίλα Κούνις μοιάζει να ευχαριστεί για τη βράβευσή της (φυσικά μιλάει για τα Όσκαρ).

Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου απέσπασε ο Ζαν Ντιζαρντέν του The Artist, ενώ η ταινία απέσπασε και το βραβείο Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας (Γκιγιόμ Σίφμαν) ενώ το βραβείο καλύτερου σεναρίου κέρδισε Το Δέρμα Που Κατοικώ του Πέδρο Αλμοδόβαρ, και Β’ Ανδρικού Ρόλου ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν (Αι Ειδοί του Μαρτίου). Καλύτερη ταινία σινεφίλ αναδείχθηκε Το Παιδί με το Ποδήλατο.

Στα δικά μας εγχώρια τώρα, το “Τανγκό των Χριστουγέννων” ψηφίστηκε ως η Καλύτερη Ελληνική Ταινία του 2011, με τους Χρήστο Στάνκογλου, Αντίνοο Αλμπάνη και Βίκυ Παπαδοπούλου να παραλαμβάνουν τα βραβεία Α’ & Β’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα και τη μουσική του Γιάννη Αιόλου το βραβείο πρωτότυπης μουσικής.

Στις ελληνικές ταινίες βραβεύτηκαν ακόμα η σκηνοθεσία του Γιώργου Λάνθιμου στις “Άλπεις”, το σενάριο του Βασίλη Κατσικονούρη (Το Γάλα), η ερμηνεία της Γιούλικας Σκαφιδά στην “Άπνοια” και η φωτογραφία του Ηλία Αδάμη (Άπνοια).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 12 Μαϊου 2026
Cookies