Ανήσυχοι Αμερικανοί αξιωματούχοι για την ασφάλεια στους Ολυμπιακούς του 2012
Περίπου 1.000 πράκτορες (οι 500 από το FBI) σκοπεύουν να στείλουν οι ΗΠΑ στο Λονδίνο, προκειμένου να αναλάβουν την προστασία των Αμερικανών αθλητών, την ώρα που οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων παραδέχονται ότι δεν υπολόγισαν σωστά τον αριθμό των φρουρών ασφαλείας που απαιτούνται. Την ίδια ώρα, το Λονδίνο φαίνεται δυσαρεστημένο από την «επέμβαση» των ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι απαιτήσεις των Αμερικανών αξιωματούχων είναι μεγάλες.
Περίπου 1.000 πράκτορες σκοπεύουν να στείλουν οι ΗΠΑ στο Λονδίνο, προκειμένου να αναλάβουν την προστασία των Αμερικανών αθλητών, την ώρα που οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων παραδέχονται ότι δεν υπολόγισαν σωστά τον αριθμό των φρουρών ασφαλείας που απαιτούνται.
Συνολικά, η Ουάσινγκτον σκοπεύει να στείλει 1.000 πράκτορες (οι 500 από το FBI), σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Οι ανησυχίες των ΗΠΑ απασχολούν τις συσκέψεις των υπουργείων Εσωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού, ωστόσο, το Λονδίνο φαίνεται δυσαρεστημένο από την «επέμβαση» της Ουάσινγκτον.
«Δεν είμαστε ισότιμοι σε αυτό» δήλωσε ένας αξιωματούχος, υπεύθυνος για την ασφάλεια. «Είναι πολύ απαιτητικοί» πρόσθεσε.
Αρχικά, η επιτροπή που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκτιμούσε ότι 10.000 φρουροί θα ήταν αρκετοί για την ασφάλεια σε 32 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, επανεξετάζοντας τα δεδομένα, εκτιμά τώρα ότι είναι απαραίτητοι περίπου 21.000 φρουροί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Βράζουν» στη Ρεάλ με τη διαιτησία: Την… έπεσαν στον Βίντσιτς με τη λήξη του ματς με την Μπάγερν (vid)
- Κεφαλονιά: Τα σκοτεινά σημεία γύρω από τον θάνατο της 19χρονης – Απολογούνται την Παρασκευή οι τρεις νεαροί
- Εθνική πόλο Γυναικών: Οι κλήσεις για τα προκριματικά του World Cup
- Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- «Δεν είναι κανένας σοβαρός θεσμός η ευρωπαϊκή εισαγγελία» για τον Γεωργιάδη – Νέα επίθεση κατά της Παπανδρέου
- Ανδρουλάκης: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη για τις υποκλοπές και το βλέμμα στις κάλπες
- Ο «Αυτόχειρας» έρχεται στο θέατρο Αλκμήνη
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442