Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Δημοψήφισμα για την εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ ζητεί η Bild

Δημοψήφισμα για την εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ ζητεί η Bild

Mε πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους η λαϊκίστικη εφημερίδα Bild Zeitung καλεί την καγκελάριο Μέρκελ να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στη Γερμανία προκειμένου να σταματήσει η χορήγηση δανείων στην Ελλάδα και να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Τίτλος: «Κυρία Μέρκελ, θέλουμε κι εμείς ένα δημοψήφισμα! Αφαιρέστε το ευρώ από τους Έλληνες».

Mε πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους η λαϊκίστικη εφημερίδα Bild Zeitung καλεί την καγκελάριο Μέρκελ να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στη Γερμανία προκειμένου να σταματήσει η χορήγηση δανείων στην Ελλάδα και να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Τίτλος: «Κυρία Μέρκελ, θέλουμε κι εμείς ένα δημοψήφισμα! Αφαιρέστε το ευρώ από τους Έλληνες».

Ευρύ ρεπορτάζ στο εσωτερικό της εφημερίδας υπό τον τίτλο «Το ελληνικό Δράμα: Κυρία Μέρκελ, έτσι θέλουμε εμείς να ψηφίσουμε», παρουσιάζοντας σχέδιο δελτίου δημοψηφίσματος αναφορικά με τη συνέχιση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Οι πολίτες καλούνται, σύμφωνα με το υπόδειγμα, να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εναλλακτικές: 1. «Ναι, συνεχίστε να ρίχνετε κι άλλα χρήματα», 2. «Όχι, ούτε ένα λεπτό του ευρώ πια για τους χρεωκοπημένους Έλληνες, πάρτε τους το ευρώ».

Στο πλαίσιο του σχετικού ρεπορτάζ παρουσιάζονται δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα ο ειδικός για δημοσιονομικά ζητήματα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU Τόμας Σίλμπερχορν με τις οποίες υποστηρίζει ότι «το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι μια δημοκρατική διαδικασία και γι’ αυτό σωστή. Αλλά θα πρέπει και στη Γερμανία να υπάρξει ένα δημοψήφισμα αναφορικά με την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών για το μόνιμο μηχανισμό διάσωσης. Τέτοιες σημαντικές αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται χωρίς το λαό».

Αλλά και ο γενικός γραμματέας του ίδιου κόμματος Αλεξάντερ Ντομπρίντ δηλώνει ότι «το μήνυμα προς την Ελλάδα πρέπει να είναι σαφές. Η Γερμανία δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις σας για λιτότητα! Δε γίνεται οι Έλληνες να αρνούνται να κάνουν λιτότητα αλλά οι γερμανοί φορολογούμενοι να πρέπει να κάνουν λιτότητα για την Ελλάδα. Εμείς στη Γερμανία πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα από την τακτική της Ελλάδας και στο μέλλον οι θεμελιώδεις αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης να συνδέονται με δημοψηφίσματα. Οι ρυθμιστικές αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης να συνδέονται με δημοψηφίσματα»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο