«Παραίτησε» ο Μεντβέντεφ τον υπουργό Οικονομικών του Πούτιν
Την έξοδο έδειξε ο Ρώσος πρόεδρος στον υπουργό Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν μετά την ανακοίνωση ότι αρνείται να λάβει μέρος στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ όταν παραδώσει τα «κλειδιά» του Κρεμλίνου στον Βλαντιμίρ Πούτιν το 2012. «Τέτοιες δηλώσεις είναι ακατάλληλες και αδικαιολόγητες» δήλωσε ο Μεντβέντεφ καλώντας τον Αλεξέι Κουντρίν -που διορίστηκε από τον Πούτιν το 2000- να υποβάλλει παραίτηση, η οποία και ήλθε το απόγευμα.
Την έξοδο έδειξε ο Ρώσος πρόεδρος στον υπουργό Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν μετά την ανακοίνωση ότι αρνείται να λάβει μέρος στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ όταν παραδώσει τα «κλειδιά» του Κρεμλίνου στον Βλαντιμίρ Πούτιν το 2012.
«Τέτοιες δηλώσεις είναι ακατάλληλες και αδικαιολόγητες» δήλωσε ο Μεντβέντεφ καλώντας τον Αλεξέι Κουντρίν -που διορίστηκε από τον Πούτιν το 2000- να υποβάλλει παραίτηση, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν, ο οποίος θεωρείται από τους ξένους επενδυτές στοιχείο σταθερότητας, ανακοίνωσε ότι αρνείται να λάβει μέρος σε μια κυβέρνηση Μεντβέντεφ λόγω των διαφωνιών του μαζί του (που αφορούν κυρίως τις στρατιωτικές δαπάνες), επιβεβαιώνοντας έτσι ότι έχει εμπιστοσύνη μονάχα στον Πούτιν.
«Εάν Αλεξέι Λεονίντοβιτς διαφωνείς με την πορεία του προέδρου, τότε υπάρχει μόνος ένας δρόμος και τον γνωρίζεις. Η παραίτηση» ήταν η απάντηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ο υπουργός «πειθάρχησε» σχεδόν αμέσως, ανακοινώνοντας το απόγευμα την παραίτησή του που έγινε αμέσως αποδεκτή από τον πρόεδρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)

















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)


























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442