Στο πράσινο, μετά την «καταιγίδα», η Γουόλ Στριτ και οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή
Οι τραπεζικές μετοχές ηγήθηκαν της ανόδου της Παρασκευής τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από μία συνεδριάσεις με μεγάλες υποχωρήσεις που οδήγησε τους δείκτες στη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση τους τελευταίους 16 μήνες. Ανάλογο το κλίμα και στη Νέα Υόρκη, με τις τιμές των εμπορευμάτων να υποχωρούν.
Οι τραπεζικές μετοχές ηγήθηκαν της ανόδου της Παρασκευής τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από μία συνεδριάσεις με μεγάλες υποχωρήσεις που οδήγησε τους δείκτες στη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση τους τελευταίους 16 μήνες. Ανάλογο το κλίμα και στη Νέα Υόρκη, με τις τιμές των εμπορευμάτων να υποχωρούν.
O πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραψε εβδομαδιαία πτώση 5,9%, ενώ η εβδομαδιαία υποχώρηση για τον Dow Jones ήταν της τάξης του 6%.
Στην Ευρώπη, οι μετοχές των γαλλικών BNP Paribas και Societe Generale κατέγραψαν άνοδο 9,8% και 8,8%, έχοντας βρεθεί στο επίκεντρο της υποχώρησης στο χρηματιστήριο του Παρισιού την περασμένη εβδομάδα.
Στο πράσινο και οι μετοχές των Deutsche Bank, Commerzbank, Lloyds, Barclays.
Aνάλογο το κλίμα και στη Νέα Υόρκη, με τις μετοχές των χρηματοπιστωτικών Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Morgan Stanley να κλείνουν με άνοδο άνω του 3%.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με άνοδο 0,63% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 1,02%. Στο Λονδίνο, ο FTSE1000 κατέγραψε άνοδο 0,24%.
O Dow Jones έκλεισε, έπειτα από μία συνεδρίαση με νευρικότητα, με άνοδο κατά 0,35% στις 10.771,48 μονάδες. Ο Νasdaq ενισχύθηκε κατά 1,12% ενώ ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,61%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΕΚ: Η 11άδα για το πρώτο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο
- Συλλήψεις στη Χαλκίδα για αρχαία, ναρκωτικά και όπλα
- Ανρί: «Λανθασμένη η κόκκινη στον Κουμπαρσί, η αποβολή του άλλαξε εντελώς το Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο»
- Προειδοποίηση ΔΝΤ: Ο πόλεμος μπορεί να βυθίσει σε επισιτιστική ανασφάλεια άλλα 45 εκατ. ανθρώπους
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442