Το πρωί της Παρασκευής ξεκινά η επίσκεψη του Αντ.Σαμαρά στη ΔΕΘ
Με τη συνάντηση που θα έχει στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς», αρχίζει το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη για την 76η Διεθνή Έκθεση. Το βράδυ του Σαββάτου θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», ενώ την Κυριακή το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Στην ομιλία του θα παρουσιάσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις του για την οικονομία και την πορεία της χώρας, δήλωσε ο Ανδρ.Λυκουρέντζος.
Με τη συνάντηση που θα έχει στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς», αρχίζει το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη για την 76η Διεθνή Έκθεση. Το βράδυ του Σαββάτου θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», ενώ την Κυριακή το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Σαμαράς θα παραστεί σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων.
Το Σάββατο στις 09:30 π.μ. θα επισκεφθεί την 76η ΔΕΘ, θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. και θα ξεναγηθεί σε περίπτερα της έκθεσης.
Στις 20:00 το βράδυ θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ και στη 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Σαμαρά, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, είπε ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα παρουσιάσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις του για την οικονομία και την πορεία της χώρας, ενσωματώνοντας και τα όποια ζητήματα προέκυψαν από τις τελευταίες εξελίξεις, μετά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην 76η ΔΕΘ.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι η ΝΔ στηρίζεται στις ικανότητες και την αξιοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, χωρίς να καταφεύγει στη φορολογική επιδρομή.
Σχετικά με τον προϋπολογισμό επισήμανε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια πολιτική που οδηγεί σε αποτυχίες.
Σημείωσε πως η ΝΔ δεν είναι λαϊκίστικο και δημαγωγικό κόμμα. «Δεν είναι φιλολαϊκό, είναι λαϊκό και δεν θέλει πιστοποιητικά ιδεολογικών και πολιτικών προδιαγραφών από οποιονδήποτε» πρόσθεσε.
Αρνήθηκε να σχολιάσει την κριτική του Γιώργου Καρατζαφέρη και της Ντόρας Μπακογιάννη προς τον κ. Σαμαρά.
Επισήμανε ότι η ΝΔ είναι αυτή που οδήγησε την Ελλάδα στη μεγάλη δημοκρατική οικογένεια της Ευρώπης και παραμένει η παράδοση της υπεράσπισης της ευρωπαϊκής ιδέας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες
- Κίνδυνος στη δημόσια υγεία από την απόσυρση αντιβιοτικού πρώτης γραμμής
- Ιράν: Σενάρια για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του καθεστώτος – Τι μπορεί να σημάνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)














































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442