Στο 50% διαμορφώνεται η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων
H συμμετοχή των ιδιωτών στην ανταλλαγή των ελληνικών κρατικών ομολόγων διαμορφώνεται στο 50%, κάτω από το στόχο για 90%, όπως είπε την Πέμπτη στο Reuters πηγή κοντά στη διαδικασία. Η συμμετοχή μπορεί να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ημέρες, όταν και θα ξεκαθαρίσουν οι λεπτομέρειες του προγράμματος.
H συμμετοχή των ιδιωτών στην ανταλλαγή ελληνικού χρέους (PSI) ανέρχεται αυτή τη στιγμή στο 50%, κάτω από το στόχο για 90%, είπε στο Reuters, την Πέμπτη, πηγή κοντά στη διαδικασία.
«Αυτή τη στιγμή, η συμμετοχή είναι περίπου στο 50%», είπε αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
«Η συμμετοχή μπορεί να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ημέρες, εάν ξεκαθαρίσουν οι λεπτομέρειες», συμπλήρωσε.
Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) έχει θέσει ως στόχο η συμμετοχή των ιδιωτών να ανέλθει στο 90%.
Η κυβέρνηση έχει δώσει διορία έως τις 9 Σεπτεμβρίου στους ενδιαφερόμενους για να εκδηλώσουν το μη δεσμευτικό ενδιαφέρον τους, με τους τραπεζίτες όμως να αναφέρουν ότι παραμένει ανοιχτή σειρά όρων και τεχνικών λεπτομερειών, όπως η λογιστική αποτύπωση και η επέκτασή τους έως το 2024.