
Τα αιτήματα του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης παρουσίασε στον Χ.Καστανίδη επιτροπή κατοίκων
Ομαλά έληξε η κινητοποίηση των κατοίκων, φορέων και των εργαζόμενων στον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί τους με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, στον οποίο παρουσίασαν τα αιτήματα της περιοχής.
Ομαλά έληξε η κινητοποίηση των κατοίκων, φορέων και των εργαζόμενων στον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί τους με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη.
Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτσίδης, ενημέρωσε τον υπουργό για τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα του δήμου, μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, ενώ παρουσίασε και τα αιτήματα της περιοχής, που είναι:
- Να αποδοθούν στον δήμο τα περίπου 3,5 εκατ. ευρώ που περικόπηκαν το 2010 σε σχέση με το 2009.
- Να μπορούν οι δήμοι να πάρουν χαμηλότοκο δάνεια, για να εξοφλήσουν τα χρέη τους.
- Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να δοθεί η δυνατότητα να προκηρυχθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με γρήγορες διαδικασίες, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, οι κοινωνικές υπηρεσίες κ.λπ.
- Να ακυρωθούν οι περικοπές των μισθών και επιδομάτων των εργαζόμενων στους δήμους.
- Να μην ξεπουληθεί το Ελληνικό, αλλά να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου με ήπιες αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Τέλος από τη Μύκονο Betsson ο Έβανς – Ποιος είναι ο λόγος που αποχωρεί…
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442