Συνεχίζονται οι αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις τοποθετήσεις Δρούτσα
Νέος γύρος αντιδράσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Δ.Δρούτσα για θεσμοθέτηση δύο θητειών στη Βουλή. Οι βολές αυτή τη φορά ήλθαν από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας. Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μια προσπάθεια να κλείσει το θέμα, είπε ότι ο ΥΠΕΞ εξέφρασε προσωπικές απόψεις.
Νέος γύρος αντιδράσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Δ.Δρούτσα για θεσμοθέτηση δύο θητειών στη Βουλή. Οι βολές αυτή τη φορά ήλθαν από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.
Ο Οδ.Κωνσταντινόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό για λαϊκισμό ώστε να μεταφερθεί το πρόβλημα της χώρας σε άλλο επίπεδο.
Συμπλήρωσε δε ότι δεν σεβάστηκε ούτε τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι εικοσιπέντε χρόνια βουλευτής.
Ζήτησε μάλιστα από τον πρόεδρο της επιτροπής να κληθεί ο κ. Δρούτσας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις εκτιμώντας παράλληλα ότι το θέμα θα πρέπει να το αντιμετωπίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος επίσης έκανε λόγο για λαϊκισμό.
Σε άλλο μήκος κύματος ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος εκτίμησε ότι οι δηλώσεις του κ. Δρούτσα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για το διαχωρισμό των εξουσιών προσθέτοντας ότι το πιο σημαντικό είναι ότι στο πλαίσιο αυτής της κρίσης υπάρχει κίνδυνος η κοινοβουλευτική δημοκρατία να είναι η παράπλευρη ζημιά της κρίσης.
Πάντως, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κράτησε αποστάσεις υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του κ. Δρούτσα, οι οποίες δεν δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς το Κοινοβούλιο.
Αποστάσεις κράτησε και ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Ντίνος Βρεττός, λέγοντας ότι ο υπουργός έχει την ευθύνη όσων είπε.
Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε μια προσπάθεια να κλείσει το θέμα, είπε ότι ο ΥΠΕΞ εξέφρασε προσωπικές απόψεις.
Ο κ. Δρούτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ συμπλήρωσε ακόμα ότι θα πρέπει να σταματήσει να δίνεται η εικόνα ότι οι βουλευτές είναι «καθεστώς» και τάχθηκε υπέρ ενιαίου μισθολογίου και, αν χρειάζεται, να σταματήσει και η χορήγηση αυτοκινήτου στα μέλη του Κοινοβουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξανά στους δρόμους οι αγρότες – Με τρακτέρ και αγροτικά ΙΧ στην Ε-65
- Αποκαλύψεις Ντεσάμπ για τους Εμπαπέ, Ντεμπελέ και Ολίσε στα αποδυτήρια
- Φέτα: Η διαμάχη για τα Π.Ο.Π. προϊόντα επιδεινώνει τους δεσμούς των ΗΠΑ με την Ευρώπη
- Greek 2026 Summer Tourism Season Off to Strong Start, Early Bookings Surge
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
- Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση χωριών βόρεια του ποταμού Λιτάνι – Καταγγελίες για εθνοκάθαρση στον Λίβανο
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442