Παραμένει στην ατζέντα του πρωθυπουργού η προσπάθεια για «εθνική συνεννόηση»
Νέες πρωτοβουλίες συναίνεσης αναμένεται να αναλάβει εντός των επομένων ημερών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιχειρώντας να «στριμώξει» τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, μετά την αδυναμία συναίνεσης στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών της Παρασκευής.
Νέες πρωτοβουλίες συναίνεσης αναμένεται να αναλάβει εντός των επομένων ημερών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιχειρώντας να «στριμώξει» τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, μετά την αδυναμία συναίνεσης στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών της Παρασκευής.
Όπως ανέφεραν στα Νέα Σαββατοκύριακο συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου, «ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο», καθώς οι πιέσεις για συναίνεση στα δύο μεγάλα κόμματα είναι μεγάλες και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, αμέσως μετά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Εξέφρασε τη «λύπη της Κομισιόν» για την αποτυχία να υπάρξει συναίνεση στο συμβούλιο και κάλεσε σε συνέχιση της προσπάθειας.
Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του το βράδυ της Παρασκευής ανέφερε: «Και μετά τη σημερινή συζήτηση συνεχίζω να πιστεύω ότι επί της ουσίας υπάρχουν πολλά, στα οποία μπορούμε να συγκλίνουμε».
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί η άποψη ότι δεν υπήρξε «ναυάγιο», αλλά αρκετές «χαραμάδες» από τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών. Υποστηρίζουν ότι, εκτός των κομμάτων της Αριστεράς, οι αρχηγοί δεν έκλεισαν την πόρτα της συνεννόησης και από την εξέλιξη της συζήτησης φάνηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πολλά πράγματα μπορεί να ξεκαθαριστούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέμπη: Συνεχίζεται η δίκη για τα βίντεο – Καταθέτει ο πατέρας τη Μάρθης και δικαστικοί πραγματογνώμονες
- Στις φλόγες το Μεξικό μετά τον θάνατο του Ελ Μέντσο – Αιματηρά αντίποινα, στρατός στους δρόμους, φόβοι για ντόμινο βίας
- Όχι, δεν είναι η Τέιλορ Σουίφτ που έχεις συνηθίσει: Έτσι είναι η 36χρονη popstar χωρίς makeup και μαλλί κομμωτηρίου
- Ιράν: Μαζί με το αεροπλανοφόρο πλησιάζει η ώρα αποφάσεων για τις ΗΠΑ – Τρεις επιλογές για τον Τραμπ
- «Διπλό» των Σπερς στο Ντιτρόιτ – Τα αποτελέσματα του ΝΒΑ
- Έβρος: Σοβαρά προβλήματα στο Σουφλί μετά τη θραύση αναχώματος – «Νέα δοκιμασία για τους αγρότες»
- Τι διδάσκει το κυνάθλημα dog dancing στον σκύλο;
- Ο Γιαννακόπουλος και το μήνυμα στους παίκτες του Παναθηναϊκού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442