Σε δίκη στο Μιλάνο για εξαγορά μάρτυρα παρίσταται ο Σ.Μπερλουσκόνι
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφθασε στο δικαστήριο του Μιλάνου για να παραστεί στη δίκη Μιλς, στην οποία ο «Καβαλιέρε» αντιμετωπίζει κατηγορίες για εξαγορά μάρτυρα. Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, 74 ετών, παρίσταται σε δίκη που τον αφορά.
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφθασε στο δικαστήριο του Μιλάνου για να παραστεί στη δίκη Μιλς, στην οποία ο «Καβαλιέρε» αντιμετωπίζει κατηγορίες για εξαγορά μάρτυρα.
Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, 74 ετών, παρίσταται σε δίκη που τον αφορά.
Ο Σ.Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι εξαγόρασε, έναντι 600.000 δολαρίων, ψευδείς καταθέσεις του πρώην δικηγόρου του, του Βρετανού Ντέιβιντ Μιλς, στην εκδίκαση δύο υποθέσεων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄90.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέστρεψε στις 28 Μαρτίου στα δικαστήρια του Μιλάνου -μετά από απουσία οκτώ ετών- για την πρώτη συνεδρίαση στο πλαίσιο της δίκης Mediatrade, μίας υπόθεσης υπερτιμολόγησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Στη συνέχεια επανήλθε στο δικαστήριο στις 11 Απριλίου για τη δίκη Mediaset, στην οποία κατηγορείται ότι φούσκωσε τεχνητά τις τιμές των δικαιωμάτων μετάδοσης ταινιών, που είχαν αγορασθεί από εταιρείες βιτρίνες που τού ανήκουν, κατά την μεταπώλησή τους στον όμιλο Mediaset.
Πριν από την τελευταία αυτή εμφάνισή του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έστρεψε και πάλι τα πυρά του εναντίον των δικαστών χαρακτηρίζοντάς τους «καρκίνο προς εξάλειψη» και κατηγορώντας τους ότι διεξάγουν «εμφύλιο πόλεμο» εναντίον ενός πολιτικού εχθρού.
Η πιο γνωστή δίκη με κατηγορούμενο τον Ιταλό πρωθυπουργό είναι εκείνη στο πλαίσιο της υπόθεσης Ρούμπιγκεϊτ. Ο Σ.Μπερλουσκόνι κατηγορείται για εκπόρνευση ανηλίκου. Η δίκη για το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ άρχισε στις 6 Απριλίου και θα επαναληφθεί στις 31 Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δέκα καράτια – Γιατί ο Πρίγκιπας Ρενιέ χάρισε διακριτικά ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων Cartier στη Γκρέις Κέλι;
- Δόρα Στράτου: Έργον Παιδείας, έργο ζωής
- Τσουκαλάς: «Καλούμε τους πολίτες να συμπαραταχθούν μαζί μας για να φύγει η Δεξιά» λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
- Οι πάγοι στην Ανταρκτική λιώνουν υποθαλάσσια – Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες
- Δήμος της Αττικής μοιράζει καυσόξυλα
- «Πληγωμένη» στο ΣΕΦ η Μακάμπι: Με τρεις σημαντικές απουσίες κόντρα στον Ολυμπιακό
- Ο τραγέλαφος συνεχίζεται στην εξεταστική: Κάλεσαν τον Σκουρλέτη- 20 μέρες υπουργό- να μιλήσει για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν θα συμβάλουμε στον ευτελισμό της επιτροπής»
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442