
Ολική στέρηση του αφορολογήτου για τους φοροφυγάδες
Στην στέρηση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή καταδίκη για φοροδιαφυγή προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Η ρύθμιση αναμένεται να ενταχθεί στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο και να ενεργοποιηθεί για τα εισοδήματα του 2011.
Στην στέρηση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή καταδίκη για φοροδιαφυγή προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.
Η εν λόγω ρύθμιση αναμένεται να ενταχθεί στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο και να ενεργοποιηθεί για τα εισοδήματα του 2011. Στόχος του υπουργείου είναι η στέρηση του αφορολογήτου να ισχύσει για όλους τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου και τους παραβάτες της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας.
Πάντως η ρύθμιση εξετάζεται την παρούσα περίοδο «ενδελεχώς» από τις νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να διασφαλισθεί πως δεν θα ελεγχθεί μελλοντικά για τη συνταγματικότητά της.
Σημειώνεται πως το αφορολόγητο δεν ισχύει και σήμερα για ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων, οι οποίο πληρώνουν φόρο 10% για το ποσό του αφορολόγητου μέχρι τις 12.000 ευρώ.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται όσοι έχουν εντοπιστεί να μην εκδίδουν στοιχεία του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (αποδείξεις) και δεν έχουν συμπληρώσει τα πρόσθετα βιβλία για κάποια φορολογικά στοιχεία που έκοψαν και όσοι έχουν κρύψει συναλλαγές πάνω από 1.200 ευρώ, έχουν εκδώσει πλαστά και εικονικά στοιχεία ή έχουν λάβει εικονικά στοιχεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σερβία και Ουγγαρία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν αμερικανικά εκρηκτικά σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442