Η «συνάντηση του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας» πωλήθηκε προς 29,2 εκατ. δολάρια
Στα 29,2 εκατομμύρια δολάρια πωλήθηκε το έργο Η Συνάντηση του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας: 41 π.Χ. του βικτοριανού καλλιτέχνη Σέρ Αλμα Ταντέμα (Sir Alma-Tadema) στη δημοπρασία ευρωπαϊκής τέχνης 19ου αιώνα του Οίκου Sotheby's, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.
Στα 29,2 εκατομμύρια δολάρια πωλήθηκε το έργο Η Συνάντηση του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας: 41 π.Χ. του βικτοριανού καλλιτέχνη Σερ Αλμα Ταντέμα (Sir Alma-Tadema) στη δημοπρασία ευρωπαϊκής τέχνης 19ου αιώνα του Οίκου Sotheby’s, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οίκου, δυο πλειοδότες οδηγούσαν τον ανταγωνισμό πάνω από οκτώ λεπτά, μέσω τηλεφώνου, για τον συγκεκριμένο πίνακα, ανεβάζοντας την τελική τιμή στο ποσό των 29.202.500 δολαρίων, σχεδόν έξι φορές πάνω από την αρχική -υψηλή- εκτίμηση των 5 εκατ. δολαρίων.
Στο έργο Η Συνάντηση του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας: 41 π.Χ ο καλλιτέχνης απεικονίζει μια από τις πλέον διάσημες στιγμές στη Ρωμαϊκή και Αιγυπτιακή ιστορία. Αντί να χρησιμοποιήσει μεταφράσεις αρχαίων κειμένων ως πηγή, εμπνεύστηκε για τη σύνθεσή του από το έργο του Σαίξπηρ «Αντώνιος και Κλεοπάτρα», το οποίο και ανέβαινε συχνά στις θεατρικές σκηνές του Λονδίνου της εποχής.
Ο Αλμα-Ταντέμα επέλεξε να απεικονίσει μια λεπτή και ευαίσθητη στιγμή μιας ερωτικής ιστορίας γεμάτης δράμα: την αισθησιακή ανάμνηση του Αντώνιου από την πρώτη του συνάντηση με την Κλεοπάτρα στην Ταρσό, απόδειξη ότι η Αιγύπτια βασίλισσα ήταν η αληθινή του αγάπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η τέχνη μέσα στη δίνη του πολέμου: Μνήμη, μαρτυρία και σύμβολα επιβίωσης
- Άλλο η θεωρία, άλλο η πράξη: Γιατί δεν ακολουθούμε τις συμβουλές που δίνουμε;
- Λύσεις out of the box για την ενεργειακή κρίση: Εβδομάδα 4 ημερών,τηλεργασία, κατάργηση της γραβάτας
- Εμπλοκή με τις 600 «έξυπνες» κάμερες στα λεωφορεία
- Γιατί σπεύδουν στο «Gerald R. Ford» οκτώ αμερικανοί ντετέκτιβ
- Φυλακές Κορυδαλλού: Το συμβόλαιο θανάτου και οι σκιές
- Η Σόντα Ράιμς για την απουσία του Έρικ Ντέιν στο In Memoriam των Όσκαρ
- Τριπλάσια πλέον στην Ελλάδα τα 3 μικρόβια που κανένα αντιβιοτικό δεν σταματά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442