Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Διπλή βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείων του Ναυτικού στο Καράτσι

Διπλή βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείων του Ναυτικού στο Καράτσι

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 50 τραυματίστηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο Καράτσι, με στόχο λεωφορεία του Πολεμικού Ναυτικού. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Άλλοι 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 50 τραυματίστηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο Καράτσι, με στόχο λεωφορεία του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε διαφορετικά σημεία της πόλης με διαφορά 15 λεπτών, σύμφωνα με εκπρόσωπο του πακιστανικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος του δρόμου και εξερράγησαν όταν πέρασαν τα λεωφορεία που μετέφεραν αξιωματικούς του Ναυτικού» διευκρίνισε ο πλωτάρχης Σαλμάν Αλι.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και μια γυναίκα γιατρός.

Σε μία άλλη εξέλιξη, τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην πόλη Σίμπι, 180 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κουέτα, πρωτεύουσας του Μπαλουτσιστάν, στα σύνορα με το Ιράν και το Αφγανιστάν.

Την περασμένη εβδομάδα, 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας σε χαρτοπαιχτική λέσχη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο