Βαρύ το κατηγορητήριο κατά του έκπτωτου προέδρου της Τυνησίας, Μπεν Άλι
Με δεκαοκτώ αδικήματα βαρύνεται ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας, Ζιν ελ-Αμπιντίν Μπεν Άλι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που διατύπωσαν οι Αρχές της χώρας.
Δουρμούσογλου Μιχάλης
Με δεκαοκτώ αδικήματα βαρύνεται ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας, Ζιν ελ-Αμπιντίν Μπεν Άλι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που διατύπωσαν οι Αρχές της χώρας.
Συγκεκριμένα κατά του πρώην προέδρου διατυπώθηκαν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, συνωμοσία κατά του κράτους, και χρήση και διακίνηση ναρκωτικών.
Τριάντα τρία μέλη της οικογένειάς του έχουν συλληφθεί και κρατούνται ως ύποπτα για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Επιπλέον, έχει δοθεί η εντολή να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους.
Συνολικά κατά του ίδιου του Μπεν Άλι, της οικογένειας του και των υπουργών του διατυπώθηκαν 44 κατηγορίες.
Μετά από την πολυήμερη εξέγερση στη χώρα τον περασμένο Ιανουάριο, ο Μπεν Άλι έχει καταφύγει στη Σαουδική Αραβία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442