«Δεν πληρώνω» του Δημοσίου καταγγέλλουν (και) οι εργολήπτες της Μακεδονίας
Κινητοποιήσεις, που περιλαμβάνουν αποχή από όλους τους προγραμματισμένους διαγωνισμούς έργων και συμβολικές καταλήψεις, εξήγγειλαν για την Τρίτη οι πιστοποιημένοι εργολήπτες δημοσίων έργων της Θεσσαλονίκης και της Κ.Μακεδονίας, αντιδρώντας στην άτυπη «στάση πληρωμών» -όπως υποστηρίζουν- του δημοσίου. Σε συνάντησή τους δε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, έλαβαν τη δέσμευση ότι στο εξής θα δημοπρατούνται μόνο εκείνα τα έργα, των οποίων η πίστωση είναι εξασφαλισμένη.
Κινητοποιήσεις, που περιλαμβάνουν αποχή από όλους τους προγραμματισμένους διαγωνισμούς έργων και συμβολικές καταλήψεις, εξήγγειλαν για την Τρίτη οι πιστοποιημένοι εργολήπτες δημοσίων έργων της Θεσσαλονίκης και της Κ.Μακεδονίας, αντιδρώντας στην άτυπη «στάση πληρωμών» -όπως υποστηρίζουν- του δημοσίου.
Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις, που θα επεκταθούν σε όλη τη Μακεδονία και Θράκη, σε συνεργασία με τους συλλόγους των άλλων νομών, ελήφθη σήμερα (Πέμπτη), σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης και Κ.Μακεδονίας (ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ).
Συμβολικές καταλήψεις θα γίνουν, μεταξύ άλλων, στο κτίριο της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και στα περιφερειακά διαμερίσματα της περιοχής.
Σύμφωνα με τον πρόσφατα επανεκλεγέντα πρόεδρο του Συνδέσμου, Γιώργο Γάγαλη, «η κατάσταση των επιχειρήσεων του κλάδου θεωρείται τραγική και ζητείται η άμεση εξόφληση όλων των εκτελεσμένων έργων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα».
Παράλληλα, συνέχισε, «είναι ανάγκη να ενεργοποιηθούν και να αυξηθούν τα χρηματοδοτικά προγράμματα και να ληφθούν δίκαια φορολογικά μέτρα, με έμφαση στο συμψηφισμό των χρεών των εργοληπτικών επιχειρήσεων προς το κράτος (ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές κ.α)».
Στο μεταξύ, το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο συναντήθηκε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι στο εξής θα δημοπρατούνται μόνο εκείνα τα έργα, των οποίων η πίστωση είναι εξασφαλισμένη.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ αποτελούν οι: Γιώργος Γάγαλης (πρόεδρος), Γιώργος Χατζηνάσιος (αντιπρόεδρος), Παναγιώτης Στομαχόπουλος (β΄αντιπρόεδρος), Δημήτρης Μανδρούκας (γενικός γραμματέας) και Ηρώ Μήτρου (ταμίας).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442