Επίθεση αυτοκτονίας σε τελωνείο στην Κανταχάρ
Ένας Αφγανός διερμηνέας του αμερικανικού στρατού σκοτώθηκε τη Δευτέρα σε επίθεση αυτοκτονίας, με στόχο τα τελωνεία της Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας. Εκπρόσωπος της δύναμης του ΝΑΤΟ (ISAF), επιβεβαίωσε ότι ένας σκοτώθηκε και πέντε άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και δύο στρατιώτες της Isaf.
Ένας Αφγανός διερμηνέας του αμερικανικού στρατού σκοτώθηκε τη Δευτέρα σε επίθεση αυτοκτονίας, με στόχο τα τελωνεία της Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.
Ένας έφηβος καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα στο συγκρότημα των τελωνείων της Κανταχάρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Αφγανός διερμηνέας, δήλωσε ο Χαν Μοχάμαντ Μουτζάχιντ, ο οποίος διοικεί την αστυνομία της επαρχίας της Κανταχάρ.
Εκπρόσωπος της δύναμης του ΝΑΤΟ (ISAF) ανακοίνωσε ότι πέντε άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και δύο στρατιώτες της ISAF.
Νωρίτερα είχαν γίνει γνωστές πληροφορίες ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονταν και Αμερικανοί στρατιώτες.
Στο μεταξύ, Αφγανός αξιωματούχος δήλωσε πως άγνωστοι που πιστεύεται ότι ήταν μαχητές των Ταλιμπάν έκαψαν ένα σχολείο στη νότια αφγανική επαρχία Χελμάντ.
Το σχολείο, στο οποίο φοιτούν περίπου 500 αγόρια της περιφέρειας Νάουα, κάηκε τη νύκτα της Κυριακής μετά την ανατίναξη εκρηκτικών μέσα στο κτίριο, δήλωσε ο Νταούντ Αχμάντι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.
Ουδείς τραυματίσθηκε κατά την επίθεση, όμως από την έκρηξη καταστράφηκε το μισό κτίριο, πρόσθεσε ο Αχμάντι, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στους Ταλιμπάν.
Καταθέτουν τα όπλα 900 Ταλιμπάν
Σε μία άλλη εξέλιξη, ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι 900 Ταλιμπάν συμφώνησαν να καταθέσουν τα όπλα τους, όμως πρόσθεσε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει κανείς αν η προσπάθεια για τον προσεταιρισμό μαχητών της βάσης μπορεί να είναι αποφασιστικής σημασίας για τον περιορισμό της αιματοχυσίας.
Ο υποστράτηγος Φίλιπ Τζόουνς, ο οποίος ηγείται της υποστήριξης που παρέχει το ΝΑΤΟ στις προσπάθειες της αφγανικής κυβέρνησης να συνάψει ειρήνη με διάφορες μαχητικές παρατάξεις, δήλωσε πως η επανένταξη τοπικών μαχητών έχει αρχίσει πριν από τρεις ή τέσσερις μήνες.
«Ο ρυθμός με τον οποίο άνθρωποι έρχονται για να ενταχθούν στο πρόγραμμα έχει αυξηθεί … όμως τα αρχικά βήματα είναι τα πρώτα σε μια πολύ μακρά διαδικασία για την οικοδόμηση της ειρήνης» δήλωσε ο Τζόουνς σε δημοσιογράφους στην Καμπούλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής σε κλίμα κακοκαιρίας
- Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο – Ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442