Ενεργοποιείται τον Μάρτιο η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων
Η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΣ) θα παρακολουθεί όλες τις δημόσιες συμβάσεις υπουργείων, δήμων, περιφερειών, οργανισμών και νομικών προσώπων και θα καταγράφει τον προγραμματισμό των έργων, τις αναθέσεις, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, την αποπληρωμή των συμβάσεων και τις εκκρεμότητές τους. Το έργο της Αρχής θα υποστηρίζεται από ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται πια οι προμήθειες και οι δημόσιες συμβάσεις σε όλο τον δημόσιο τομέα.
Στο μικροσκόπιο θα τίθενται εφεξής οι δημόσιες συμβάσεις, καθώς θα περνούν από διαρκείς ηλεκτρονικούς ελέγχους.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, που θα παρουσιάσει την Τρίτη στη Βουλή ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδης, η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΣ) θα παρακολουθεί όλες τις δημόσιες συμβάσεις υπουργείων, δήμων, περιφερειών, οργανισμών και νομικών προσώπων και θα καταγράφει τον προγραμματισμό των έργων, τις αναθέσεις, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, την αποπληρωμή των συμβάσεων και τις εκκρεμότητές τους.
Το έργο της Αρχής θα υποστηρίζεται από ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα, που θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται πια οι προμήθειες και οι δημόσιες συμβάσεις σε όλο τον δημόσιο τομέα.
Η ΕΑΔΣ θα παρακολουθεί μέσω του υπό ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Προμηθειών του διαγωνισμούς που θα διενεργούνται πλέον μέσω Διαδικτύου και θα επιδιώκει την άθροιση της ζήτησης ομοειδών προμηθειών που αιτούνται διάφοροι φορείς του Δημοσίου, με στόχο να επιτύχει μείωση της τελικής τιμής. Το σχέδιο περιλαμβάνει πρόβλεψη για επιλογή περισσότερων προμηθευτών από έναν.
Σημειώνεται πως το Μνημόνιο έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία για την ενεργοποίηση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων τον Μάρτιο 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
- ΟΠΕΚΕΠΕ 2: Παραιτούνται από την βουλευτική ασυλία τους Τσιάρας και Κεφαλογιάννης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442