Σταματά η Γερμανία την επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα
Την απόφαση να σταματήσει για 12 μήνες την επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα έλαβε η Γερμανία, απόφαση που τίθεται άμεσα σε ισχύ. Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών εκφράζεται η ελπίδα ότι σε ένα χρόνο «θα έχουν υπάρξει βελτιώσεις στην Ελλάδα» στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Την απόφαση να σταματήσει για 12 μήνες την επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα έλαβε η Γερμανία, απόφαση που τίθεται άμεσα σε ισχύ.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι η απόφαση «θα ισχύσει για ένα χρόνο, επειδή εκτιμάται ότι στο διάστημα αυτό θα καταστεί δυνατό να επιτευχθούν ουσιαστικές βελτιώσεις στην Ελλάδα».
Ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία η Ισλανδία και η Νορβηγία.
Το 2010, ο αριθμός των προς επαναπροώθηση προσφύγων (από τη Γερμανία) είχε φτάσει τους 2.458, αλλά μόνον 55 εξ αυτών παραδόθηκαν στην Ελλάδα.
Σε 1.281 περιπτώσεις η διαδικασία χορήγησης ασύλου διεκπεραιώθηκε στη Γερμανία, ενώ οι υπόλοιποι προσέφυγαν στα γερμανικά δικαστήρια.
Δηλώσεις Χρ.Παπουτσή
Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, είπε ότι αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της πίεσης των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.
«Χαιρόμαστε για την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την εξέταση των χιλιάδων αιτημάτων ασύλου που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.
» Όπως επίσης, επιταχύνουμε τις διαδικασίες υλοποίησης του νέου νόμου για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και την ενεργοποίηση των διαδικασιών εθελοντικού επαναπατρισμού ή υποχρεωτικής απέλασης των παράνομων μεταναστών.»
Ο κ. Παπουτσής μεταβαίνει στη Βουδαπέστη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
- Λίντια Φέρτσάιλντ: Όταν το DNA λέει ψέματα – Η σπάνια περίπτωση χιμαιρισμού που μπέρδεψε τη Δικαιοσύνη
- Τι κρατάει χαμηλά την παραγωγικότητα: Οι 10 +1 πληγές που βαθαίνουν το χάσμα ΕΕ-ΗΠΑ
- Μελέτη NielsenIQ: Το νέο προφίλ του καταναλωτή – Λιγότερες αγορές, αλλά καλύτερες
- Ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Ρομπ Ράινερ συζητούσαν συχνά για τα παιδιά τους που «έδιναν μάχη με τον εθισμό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)














































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442