Χωρίς αδιάσειστα στοιχεία για ευθύνες πολιτικών προσώπων το πόρισμα για τη Siemens
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθούν ενδεχόµενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων που εµπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens θα εισηγείται, σύµφωνα με πληροφορίες, το πόρισµα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση. Ωστόσο, από τις έρευνες δεν φαίνεται να προκύπτουν τρανταχτά στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθούν ενδεχόµενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων που εµπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens θα εισηγείται, σύµφωναμε πληροφορίες, το πόρισµα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν Τα Νέα, από τις διετείς έρευνες δεν φαίνεται να προκύπτουν τρανταχτά στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα, κάτι που, όπως παραδέχονται κυβερνητικές πηγές, θα ήταν εξοργιστικό για την κοινωνία.
Το ζήτηµα της Siemens απασχόλησε το απόγευµα της Δευτέρας κυβερνητική σύσκεψη που πραγµατοποιήθηκε στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου. Κύριο αντικείµενο της συνάντησης ήταν ο τρόπος, με τον οποίο θα χειριστεί η κυβέρνηση την υπόθεση, δεδοµένου ότι στην κοινή γνώµη εξακολουθεί να κυριαρχεί η αίσθηση της ατιµωρησίας πολιτικών προσώπων.
Στη σύσκεψη συµµετείχαν οι υπουργοί Χ.Καστανίδης, Γ.Ραγκούσης, Γ.Παπακωνσταντίνου, καθώς και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού Ν.Αθανασάκης και Ρ.Βάρτζελη και σύµφωνα με πληροφορίες αναπτύχθηκε προβληµατισµός αφού, όπως τονίστηκε, δεν προκύπτουν τρανταχτά στοιχεία για ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Η Επιτροπή έχει χρονική προθεσµία, για να εκδώσει το πόρισµά της ή τα πορίσµατά της το αργότερο έως τις 20 Ιανουαρίου. Σύµφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διενεργούνται παρασκηνιακές διεργασίες, προκειµένου τα δύο μεγάλα κόµµατα (ΠΑΣΟΚ και Ν∆) να καταλήξουν σε ένα κοινό πόρισµα, το οποίο πιθανότατα θα ζητεί τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για στελέχη και των δύο κοµµάτων.
Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το ένα σενάριο θέλει τους βουλευτές των δύο μεγάλων κοµµάτων και τους δικηγόρους τους να αναζητούν φόρµουλα, ώστε να προτείνεται η παραποµπή του θέµατος σε προκαταρκτική εξέταση χωρίς όµως να αναφέρονται ονόµατα, ενώ το δεύτερο σενάριο θέλει και την αποτύπωση ονοµάτων πολιτικών προσώπων στο πόρισµα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζονται οι ευθύνες τους σε ποινικά αδικήµατα.
Η Εξεταστική Επιτροπή έχει στη διάθεσή της και το πόρισµα των ορκωτών λογιστών που διενήργησαν ελέγχους στο πόθεν έσχες δέκα πολιτικών προσώπων και σύµφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε αυτό διαπιστώνεται ότι κάποιες δηλώσεις είναι «ανειλικρινείς», αφού από την έρευνα και το άνοιγµα τραπεζικών λογαριασµών διαπιστώθηκε ότι το ύψος των δηλωµένων καταθέσεων είναι αναντίστοιχο με το ύψος των πραγµατικών καταθέσεων των πολιτικών προσώπων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Field Mill: Το αρχαιότερο επαγγελματικό γήπεδο ποδοσφαίρου που ζει ακόμη το όνειρό του (pics)
- Iran Says It Will Halt Strikes on Neighbours Unless Attacked
- Νίκος Δένδιας: Στις 7 Μαρτίου 1948 τα Δωδεκάνησα επέστρεψαν στην «αγκαλιά» της Μητέρας Πατρίδας
- Το εντυπωσιακό γκολ του Μασούρα κόντρα στην Αλ Χαζέμ (vid)
- Το 24ωρο του Μπραντ Πιτ στην Αθήνα: Από την αποθέωση στην πλατεία Κοτζιά στα γυρίσματα στο δημαρχείο
- Ο Μπάμπης Κωστούλας συναντήθηκε με τον Μπαρτζώκα (pic)
- Κόρινθος: Εντοπίστηκε σορός άνδρα κοντά στο λιμάνι
- Προβλέψεις σοκ για το πετρέλαιο – Μια ανάσα από τα 100 δολ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/will-truettner-QprJgwK27us-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442