Δεύτερη νίκη για τον ΠΑΟΚ, 70-59 τον Ίκαρο
Στα ντέρμπι ο απολογισμός του είναι απογοητευτικός, όμως στα παιχνίδια με αντιπάλους κατώτερους ποιοτικά ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύεται να πράξει το καθήκον του και να εκμεταλλεύεται την υπεροχή του. Ο δικέφαλος του Βορρά νίκησε για δεύτερη φέτος τον Ικαρο Καλλιθέας με 70-59 στο κλειστό της Πυλαίας και ικανοποίησε με την εμφάνιση του.
Στα ντέρμπι ο απολογισμός του είναι απογοητευτικός, όμως στα παιχνίδια με αντιπάλους κατώτερους ποιοτικά ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύεται να πράξει το καθήκον του και να εκμεταλλεύεται την υπεροχή του. Ο δικέφαλος του Βορρά νίκησε για δεύτερη φέτος τον Ικαρο Καλλιθέας με 70-59 στο κλειστό της Πυλαίας και ικανοποίησε με την εμφάνιση του.
Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κυριάρχησαν από τα πρώτα λεπτά τη αναμέτρησης πάνω στο παρκέ, ενώ είναι ενδεικτικό πως κατάφεραν να προηγηθούν με 14-1 (7’) και να κλείσουν την περίοδο στο +8 (16-8). Ο Ικαρος εν αντιθέσει με τα προηγούμενα παιχνίδια δεν έδειχνε ανάλογη μαχητική διάθεση. Δεχόταν εύκολους πόντους, ενώ όπως και στο ματς του Κυπέλλου δεν κατάφερε να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα του Ρόουλ Μάρσαλ.
Δεν προκάλεσε επομένως εντύπωση το γεγονός ότι η διαφορά έφτασε σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα (37-21), αν και ένα μικρό κύμα αντεπίθεσης στο τέλος αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του Αρη Λυκογιάννη (39-27, 20’).
Στην επανάληψη Μάρσαλ και Γκετσέφσκι συνέχισαν να τραβούν το κουπί στην επίθεση και σε συνδυασμό με την καλή άμυνα που έπαιζε ο ΠΑΟΚ, ήταν φανερό πως για να αλλάξει η ροή του αγώνα θα έπρεπε να συνωμοτήσει το σύμπαν ενάντια των γηπεδούχων (60-43, 30’).
Πράγμα που φυσικά δεν έγινε και οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν την τρίτη και άνετη νίκη τους. Να θυμίσουμε πως και τα άλλα δύο ροζ φύλλα που έχουν κατακτήσει ήρθαν χωρίς μεγάλες δυσκολίες απέναντι σε Ηρακλή (78-59) και ΑΕΚ (92-70).
Τα δεκάλεπτα: 16-8, 39-27, 60-43, 70-59.
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 18 (2), Αράπης, ΜακΓκραθ 5 (1), Αποστολίδης 1, Δέδας 8 (2), Ντόζιερ 6, Γκρέι 8, Παπαδόπουλος 6, Γιαννακίδης 3 (1), Καλλές 4, Γκετσέφσκι 11, Καλαμπάκας.
ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Αρης Λυκογιάννης): Τουτζιαράκης 5, Αγαδάκος 3 (1), Φαλέκας 5 (1), Καράμπουλας 2, Πολυτάρχου, Τόμπσον 15, Καλαμπόκης 2, ΜακΑλάρνι 16 (4), Κερασοβίτης, Κατούφας, Πετροδημόπουλος 3, Κράσιτς 8 (2).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Παναθηναϊκός-‘Αρης: Ο Κοντούρης έκανε το θέατρο της χρονιάς
- Μπέτις – Σεβίλλη 2-2: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Ανδαλουσίας
- Ρωσία: Το κλείσιμο του Ορμούζ θα δημιουργήσει ανισορροπίες στις αγορές πετρελαίου και αερίου
- Η Κάρα Ντελεβίν πιστεύει ότι «ο αλγόριθμος των social media δεν έχει καλές προθέσεις»
- Ιράν: Μέσω Αζερμπαϊτζάν εγκαταλείπουν τη χώρα 500 Ρώσοι
- ΗΠΑ: Μόλις ένας στους τέσσερις Αμερικανούς τάσσεται υπέρ των επιθέσεων στο Ιράν

