Έκκληση Παπούλια στον Ιρακινό ομόλογό του να μην εκτελεστεί ο Ταρέκ Αζίζ
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απηύθυνε έκκληση προς τον πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί να παρέμβει «διά την μη εκτέλεση της θανατικής ποινής που επεβλήθη εις τον πρώην υπουργό των Εξωτερικών του Ιράκ Τάρεκ Αζίζ» αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας.
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απηύθυνε έκκληση προς τον πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί να παρέμβει «διά την μη εκτέλεση της θανατικής ποινής που επεβλήθη εις τον πρώην υπουργό των Εξωτερικών του Ιράκ Τάρεκ Αζίζ» αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Στην ανακοίνωση προστίθεται: «Εις το μήνυμά του ο κ. Πρόεδρος υπογραμμίζει ότι μία τέτοια χειρονομία θα εκτιμηθεί δεόντως από τους φίλους του Ιράκ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς και θα καταδείξει την διαφορά μεταξύ του δημοκρατικού παρόντος και του παρελθόντος της χώρας.»
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του Ιράκ, στενός σύμβουλος του Σαντάμ Χουσεΐν, πρόκειται να θανατωθεί διά απαγχονισμού.
Ο Αζίζ καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράκ για το ρόλο του στην εξουδετέρωση θρησκευτικών κομμάτων.
Συγκεκριμένα κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εκστρατεία κατά μελών του σιιτικού κόμματος Dawa, στο οποίο ανήκει ο νυν πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ-Μαλίκι.
Ο Ταρέκ Αζίζ φέρεται να είναι σοβαρά άρρωστος μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Το 2009 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 ετών για την εκτέλεση 42 Ιρακινών εμπόρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Betsson: Ψηφίζεις τους κορυφαίους των ημιτελικών και διεκδικείς μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Κυκλοφορούν την Παρασκευή (13/2) τα εισιτήρια για το Ολυμπιακός – Παναιτωλικός
- Δεν ενοχλεί τόσο ο αποκλεισμός, όσο η αδυναμία
- Απόφαση ονοματοδοσίας Σχολικού Γυμναστηρίου σε «Ιωάννης Ιωαννίδης»
- Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις
- Σαμουράι: Η αληθινή ιστορία πίσω από τον μύθο των άτρωτων πολεμιστών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος – Κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών
- Ιταλία: Δίχρονο παιδί κινδυνεύει να πεθάνει έπειτα από πρωτοφανές ιατρικό λάθος σε μεταμόσχευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442