Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν
Το βράδυ της Πέμπτης έφτασε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να λάβει μέρος, την Παρασκευή, στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο που διοργανώνει η Αθήνα. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Ταγίπ Ερντογάν θα έχουν επίσημη συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής.
Το βράδυ της Πέμπτης έφτασε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να λάβει μέρος, την Παρασκευή, στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο που διοργανώνει η Αθήνα.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν εφαρμοστεί στο αεροδρόμιο και περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Ταγίπ Ερντογάν παρακάθησαν το βράδυ της Πέμπτης σε ιδιωτικό δείπνο, παρουσία των συζύγων τους. Ξεχωριστό δείπνο είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και Αχμέτ Νταβούτογλου.
Οι δύο πρωθυπουργοί θα έχουν επίσημη συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής, αμέσως μετά την ομιλία Ερντογάν στη Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή. Οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να συζητήσουν πάνω σε διμερή και διεθνή θέματα -συζητήσεις που θεωρούνται συνέχεια των εργασιών του ελληνοτουρκικού «ανωτάτου συμβούλιου συνεργασίας».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Αθήνα περί τις 5:00 μ.μ. της Παρασκευής.
Στη Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή δεν θα συμμετάσχει τελικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εξέλιξη που φαίνεται πως συνδέεται με τη διπλωματική ένταση που υπάρχει στις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ.
Τις τελευταίες ημέρες είχε υπάρξει φημολογία πως ο κ. Ερντογάν θα είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπ.Νετανιάχου, σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες μετά τον θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής σε πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα.
Σε δηλώσεις την Τετάρτη ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως δεν επιθυμεί να συνομιλήσει με τον Ισραηλινό ομόλογο του και πως εάν παρευρεθεί ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο συνέδριο της Αθήνας για την κλιματική αλλαγή, ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας