Το Schoolwave «μετακομίζει» στον Κήπο του Μεγάρου
Τρία συγκροτήματα του Schoolwave θα δώσουν δυναμικά το παρόν στις 17 Σεπτεμβρίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Οι Musica Ficta, Rosebleed και Blue Jazz Fiction καλούν τους Schooligans αλλά και όσους κρύβουν στην καρδιά τους έναν Schooligan σε μία αξέχαστη μία βραδιά όπου τα νιάτα θα έχουν την τιμητική τους.
«Η μουσική μας κάνει κοινωνικούς… Η μουσική είναι αντίδοτο στην αποξένωση που προκαλούν οι ώρες μπροστά στον υπολογιστή» λένε τα μέλη των μαθητικών συγκροτημάτων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Schoolwave, ένα φεστιβάλ που δείχνει το μέλλον της ελληνικής μουσικής σκηνής παρουσιάζοντας από metal και alternative rock μέχρι hip hop και pop punk.
Τρία συγκροτήματα του Schoolwave θα δώσουν δυναμικά το παρόν στις 17 του Σεπτέμβρη στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.
Οι Musica Ficta, Rosebleed και Blue Jazz Fiction καλούν τους Schooligans αλλά και όσους κρύβουν στην καρδιά τους έναν Schooligan σε μία αξέχαστη μία βραδιά όπου τα νιάτα θα έχουν την τιμητική τους.
Οι Musica Ficta είναι μια alternative rock μπάντα από την Αθήνα, ίσως η πιο ιδιαίτερη στα έξι χρόνια του Schoolwave. Ο Απόλλωνας, συνθέτης και στιχουργός του συγκροτήματος, άρχισε να γράφει μουσική το 2004, στα 14 του, όταν άκουσε το «Exit Music» των Radiohead και το «Muscle Museum» των Muse. Έχει γράψει τη μουσική για αρκετά θεατρικά έργα, με τελευταία την παράσταση «Wonderland» και «Τίτος Ανδρόνικος» του Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο.
Οι Rosebleed είναι ένα πενταμελές εναλλακτικό συγκρότημα ροκ από την Αθήνα με ανδρικά φωνητικά που σχηματίστηκε το 2004. Πιστεύουν πως η μουσική χρειάζεται να μετασχηματίζεται και να εξελίσσεται και αυτό προσπαθούν να κάνουν παραμένοντας ανοιχτοί στον πειραματισμό. Είναι η πρώτη μπάντα του Schoolwave που έβγαλε δίσκο («White Balloons») με τη Sony. Το Φεβρουάριο του 2010 το κομμάτι τους «Ι want to have it all» βρέθηκε στη 14η θέση των μουσικών προτάσεων στο BBC Radio 1 της Βρετανίας.
Το συγκρότημα Blue Jazz Fiction ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2009 από έξι κορίτσια από το Βόλο. Το πρωτότυπο τζαζ σχήμα συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία με δικά τους κομμάτια με ξένους στίχους αλλά και δικές τους διασκευές σε ήδη γνωστές συνθέσεις. Οι νεαρές μουσικοί προσαρμόζουν ξένα τζαζ, μπλουζ, αλλά και rock ‘n ‘roll κομμάτια για πιάνο, σαξόφωνο, βιολί, καχόν και δύο φωνές, καθώς και για αρμόνιο, κιθάρα και ντέφι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 13 βρέθηκε ζωντανή 32 χρόνια μετά – Δεν ήταν απαγωγή
- Πασχαλινό τραπέζι και σκύλος: Ο απόλυτος οδηγός για όσα δεν πρέπει να τού δώσετε
- Μετανάστευση και κόστος ζωής: Γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο παραμένει στραμμένο στο εξωτερικό
- Μεγάλη η απογοήτευση του Αρτέτα: «Ήταν μπουνιά στο πρόσωπο…»
- Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης
- Ελένη Μενεγάκη: Στη Σεβίλλη για το Πάσχα με τον Ματέο Πανταζόπουλο
- Ρουκετοπόλεμος στη Χίο: Η πιο «εκρηκτική» Ανάσταση στην Ελλάδα
- Ντέρμπι Μακάμπι – Χάποελ στη Euroleague με ενδιαφέρον και για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442