Απομένουν μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη του μεγάλου ραντεβού της εθνικής στα γήπεδα της Τουρκίας για το Μουντομπάσκετ. Η πρόβα τζενεράλε θα γίνει στις 7 μ.μ. με αντίπαλο το φαβορί για τον τίτλο. Οι Έλληνες διεθνείς αντιμετωπίζουν στο ΟΑΚΑ τις ΗΠΑ σε ένα φιλικό που ο Γιόνας Καζλάουσκας θα έχει την ευκαιρία να βγάλει πολλά συμπεράσματα.

Η εθνική ομάδα έως τώρα έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις τις στα προηγούμενα τσετ. Τόσο στο τουρνουά Ακρόπολις (αν εξαιρέσει βέβαια κανείς την άτυχη κατάληξη του αγώνα με τη Σερβία) αλλά και στα φιλικά στην Κύπρο ήταν επιβλητική, δεμένη και σε φουλ φόρμα.

Αυτό είναι ουσιαστικά και το ζητούμενο για τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Να διατηρηθεί το επίπεδο, το καλό κλίμα και η όρεξη που έδειξαν οι διεθνείς στην προετοιμασία.

Το θετικό για τον Καζλάουσκας είναι ότι ο Γιάννης Μπουρούσης προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη, μπορεί να μην πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τις ΗΠΑ, όμως θεωρείτε πλέον δεδομένη η συμμετοχή του στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ το Σάββατο, κόντρα στην Κίνα (4μ.μ.).

Μετά το φιλικό με τις ΗΠΑ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να ανακοινώσει τους 12 παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία.

*Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί απο τη NOVA, για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε High Definition.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ