«Κοινωνικά αντίβαρα» αναζητεί το Μαξίμου με το βλέμμα στη ΔΕΘ
Στο πιο δύσκολο 48ωρο της εννεάμηνης θητείας της εισέρχεται σήμερα, Τρίτη, η κυβέρνηση, καθώς το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό φτάνει στην Ολομέλεια της Βουλής και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία της Πέμπτης. Για το κυβερνητικό επιτελείο η έγκριση των μεταρρυθμίσεων εκλαμβάνεται ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και στο θέμα αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, το μεσημέρι. Ο Γ.Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει περαιτέρω μείωση των δαπανών, προκειμένου σε δύο μήνες να μπορέσει από τη Θεσσαλονίκη να ανακοινώσει «πακέτο μέτρων» για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.
Στο πιο δύσκολο 48ωρο της εννεάμηνης θητείας της εισέρχεται σήμερα, Τρίτη, η κυβέρνηση, καθώς το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό φτάνει στην Ολομέλεια της Βουλής και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία της Πέμπτης.
Παρόλο που ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στους βουλευτές του και δεν αναμένει «απώλειες», για το κυβερνητικό επιτελείο η έγκριση των μεταρρυθμίσεων εκλαμβάνεται ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Σύμφωνα με τα Νέα, στο θέμα θα αναφερθεί ο Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, το μεσημέρι της Τρίτης.
Στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου περιλαμβάνονται θέματα για την εξυπηρέτηση του πολίτη -παρουσία του Συνηγόρου του Πολίτη, Γ. Καμίνη-, η επιλογή ηγεσίας των Ανώτατων Δικαστηρίων, το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία Πράσινου Ταμείου, καθώς και το ζήτημα της άρσης του καμποτάζ.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς περαιτέρω μείωση των δαπανών, προκειμένου σε δύο μήνες να μπορέσει από τη Θεσσαλονίκη να ανακοινώσει πακέτο μέτρων -τα λεγόμενα «κοινωνικά αντίβαρα»- για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.
Εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί τη στρατηγική που θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την κυβέρνηση και θα αντιστρέψει το κλίμα δυσαρέσκειας, λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας.
Πάντως, εκτός από τις αντιδράσεις της κοινωνίας, ο πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει και τις διενέξεις κορυφαίων υπουργών του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κόντρα μεταξύ του υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ.
Το «περήφανο ‘όχι’» του πρώτου στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και η αναφορά του ότι «δεν μπορούμε να κουνάμε το δάχτυλο στους εργαζόμενους, γιατί κάποια στιγμή εκείνοι θα μας κουνήσουν και τα πέντε δάχτυλα» σήμανε συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Γ.Παπακωνσταντίνου δεν θέλησε να σχολιάσει τις αναφορές του κ. Ρέππα, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο υπουργός Μεταφορών προχώρησε σε νέες δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι οι αστικές συγκοινωνίες χρειάζονται εξυγίανση και όχι ιδιωτικοποίηση.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας