Μαΐντανός ο ευεργετικός
Ο μαϊντανός μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα από ένα απλό ντεκόρ ή γεύση σε ένα πιάτο. Περιέχει μοναδικά συστατικά όπως η ευγενόλη, καθώς επίσης και φλαβονοειδή όπως η λουτεολίνη.
Ο μαϊντανός μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα από ένα απλό ντεκόρ ή γεύση σε ένα πιάτο. Περιέχει μοναδικά συστατικά όπως η ευγενόλη, καθώς επίσης και φλαβονοειδή όπως η λουτεολίνη.
Εργαστηριακά, τα συστατικά αυτά σχετίζονται με αναστολή του σχηματισμού όγκων στους λεμφαδένες σε πειραματόζωα, ενώ θεωρούνται χημοπροστατευτικά, καθώς εξουδετερώνουν καρκινογόνες ουσίες, όπως τα βενζοπυρένια του τσιγάρου.
Παράλληλα, η μυριστισίνη που περιέχει φαίνεται ότι ενεργοποιεί μέσα στο σώμα μας μηχανισμούς εξαιρετικής σημασίας, που προστατεύουν τα κύτταρά μας από τη γήρανση.
Τέλος, o μαϊντανός περιέχει και σημαντικά ποσά βιταμίνης C, μια βιταμίνη που συμβάλει μέγιστα στη θωράκισή μας από τις ιώσεις και στη εν γένει προστασία του οργανισμού.
Χρησιμοποιείται λοιπόν μαϊντανό άφοβα. Για να προστατέψετε τα συστατικά του και να έχετε πολλαπλά οφέλη αποφύγετε το μαγείρεμά του και καταναλώστε τον σε ωμή μορφή, π.χ. σε μια σαλάτα ταμπουλέ.
health.in.gr
- Χάκετ για την αποθέωση στο ΣΕΦ: «Θα το δείχνω στα παιδιά μου»
- Τα μηνύματα Λαγκάρντ για τα επιτόκια και το ευρώ – Τι συζητήθηκε πίσω από κλειστές πόρτες της ΕΚΤ
- Νέες ταινίες: Από τις Κάννες με αγάπη
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από 150 προσαγωγές από τα επεισόδια πέριξ του ΑΠΘ
- NBA: Τρίτη σερί νίκη για τους Μπακς (105-99) – Πήραν το ντέρμπι οι Σέλτικς (98-96, vids)
- Κρήτη: «Τον είδα ενεργό στα social media» – Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό
- Η «Ιθάκη» στα Γιάννενα – Το νέο κόμμα, το διακύβευμα για μια «νέα μεταπολίτευση» και οι 7ρίξεις
- Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στο Πικέρμι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)


















































![H Λιβύη παρέδωσε ύποπτο για την επίθεση του 2012 σε προξενικό χώρο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/al-bakoush-libya-us-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442