Μια φανταστική κομεντί του Αλέν Ρενέ, χαμένη στη μαγεία του παραμυθιού, με θαυμάσια σκηνικά και πρωτότυπο καστ όπως Βιτόριο Γκάσμαν, Ρουτζέρο Ραϊμόντι, Τζεραλντίν Τσάπλιν και Φανί Αρντάν.
Το 1914, λίγο πριν την κήρυξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο κόμης Φορμπέκ, ένας εκκεντρικός αριστοκράτης, επιδεικνύει στους φίλους του την μακέτα του πύργου που σκοπεύει να κατασκευάσει και που θα ονομάζει «ναό της ευτυχίας». Το 1919, και ενώ ο πύργος είναι σε προχωρημένο στάδιο, τους καλεί να συμμετάσχουν σε ένα πείραμα αναζήτησης μόνιμης ευτυχίας που θα τους επιτρέψει να ξεφορτωθούν στεναχώριες και δράματα, δημιουργώντας έτσι την πρώτη ευτυχισμένη ανθρωπότητα. Το πείραμα έχει όμως τραγική κατάληξη. Μισόν αιώνα αργότερα, ο ίδιος πύργος χρησιμοποιείται ως πειραματικό κολέγιο. Διεξάγεται ένα συνέδριο με τίτλο: « Εκπαίδευση και φαντασία» γύρω από την διαμόρφωση και τον ρόλο της φαντασίας στην παιδική ηλικία, με την συμμετοχή αρχιτεκτόνων, κοινωνιολόγων και εκπαιδευτικών. Το συνέδριο καταλήγει σε αποτυχία. Στο μεταξύ, τρία πιτσιρίκια επινοούν με την φαντασία τους ένα παραμύθι όπου ο γενναίος πρίγκιπας νικάει τον τύραννο για την ευτυχία του λαού του.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας