Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των τουριστών από το Μάτσου Πίτσου
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια εκατοντάδων τουριστών, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο Μάτσου Πίτσου του Περού, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που κατέστρεψε τμήμα του οδικού δικτύου. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής -με ξένη συνδρομή- ολοκληρώθηκε.
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια εκατοντάδων τουριστών, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο Μάτσου Πίτσου του Περού, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που κατέστρεψε τμήμα του οδικού δικτύου.
Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής ολοκληρώθηκε. Την Παρασκευή απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα και οι τελευταίοι 1.400 τουρίστες, ενώ συνολικά 4.000 επισκέπτες εγκατέλειψαν την περιοχή με τη συνδρομή και ξένων χωρών.
Ο χώρος θα παραμείνει κλειστός για αρκετές εβδομάδες. Υπολογίζεται ότι πάνω από 40.000 άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα του πλανήτη: το Μάτσου Πίτσου θεωρείται το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκας.
Ανακαλύφθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα από έναν Αμερικανό αρχαιολόγο. Λόγω του σημείου που βρίσκεται -σε υψόμετρο 2.700 μέτρων- η πρόσβαση γίνεται με τρένο από την πλέον κοντινή πόλη μέχρι ένα σημείο και στη συνέχεια ο επισκέπτης πρέπει να περπατήσει μέσα στο δάσος.
Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου με αποτέλεσμα εκατοντάδες τουρίστες να εγκλωβιστούν.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.