Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Φουλ επίθεση η ΑΕΚ στο ντέρμπι με Παναθηναϊκό

Φουλ επίθεση η ΑΕΚ στο ντέρμπι με Παναθηναϊκό

Επιθετικό σχήμα ετοιμάζεται να παρατάξει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς την ΑΕΚ στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είδε τους παίκτες του να είναι σε εξαιρετική κατάσταση στην προπόνηση του Σαββάτου και ζήτησε τη νίκη στο ματς με τους «πράσινους». Αποχαιρετούν την «Ένωση» οι Αρτσε, Ενσαλίβα, μένουν οι Γιαχάγια, Παυλής και Ρίκκα.
- Μαντούκα: «Διπλό για τον κόσμο μας»

2

Επιθετικό σχήμα ετοιμάζεται να παρατάξει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς την ΑΕΚ στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είδε τους παίκτες του να είναι σε εξαιρετική κατάσταση στην προπόνηση του Σαββάτου και ζήτησε τη νίκη στο ματς με τους «πράσινους». Αποχαιρετούν την «Ένωση» οι Αρτσε, Ενσαλίβα, μένουν οι Γιαχάγια, Παυλής και Ρίκκα.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν κούρασε τους παίκτες του, επιλέγοντας ένα πιο ήπιο πρόγραμμα, με τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα. Κανονικά προπονήθηκαν όλοι, εκτός από τους Ταχτσίδη, και Κουτρομάνο που έκαναν ατομικό πρόγραμμα υπό τις οδηγίες του Νίκου Πανταζή, συνεχίζοντας την αποθεραπεία τους.

Από ό,τι έδειξε τις προηγούμενες ημέρες στις προπονήσεις, ο Μπάγεβιτς αναμένεται να ξεκινήσει με επιθετικό σχήμα, ρίχνοντας στο ματς όλα τα βαριά χαρτιά του. Οι σίγουροι είναι οι Αραμπατζής, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο Αλβες, Αραούχο στην άμυνα, Καφές, Γιάχιτς στα αμυντικά χαφ και στα άκρα της μεσαίας γραμμής οι Μαντούκα, Σκόκο.

Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Τζιμπούρ, έχοντας παρτενέρ αλλά πιο πίσω τον Μπλάνκο. Όλα αυτά σε σύστημα 4-4-2, ενώ στην περίπτωση που ο Μπάγεβιτς επιλέξει 4-3-3, ο Μπλάνκο θα πάει στο ένα άκρο της γραμμής κρούσης και ο Σκόκο στο άλλο, με τον Μαντούκα να κινείται πίσω τους ελεύθερος.

Τέλος, τη θέση του αριστερού μπακ διεκδικούν επί ίσοις όροις οι Γεωργέας, Καράμπελας ενώ ο Μάκος διεκδικεί τη θέση του Γιάχιτς, κάτι που θεωρείται δύσκολο να επαληθευτεί.

Την αποστολή αποτελούν οι εξής: Σάχα, Αραμπατζής, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Γεωργέας, Ζεράλντο, Καράμπελας, Γκέντσογλου, Καφές, Γκερέιρο, Μάκος, Χέρσι, Σκόκο, Λαγός, Λεονάρντο, Μαντούκα, Γιάχιτς, Παυλής, Μπλάνκο, Τζιμπούρ.

Τελική ευθεία στις αποχωρήσεις

Γιαχάγια, Παυλής θα παραμείνουν τελικά στην ΑΕΚ αναμένοντας την ευκαιρία τους από τον προπονητή, την ώρα που στην «Ένωση» περιμένουν τις επόμενες ώρες πρόταση για τον Ενσαλίβα, από ομάδα του εξωτερικού. Ραπίντ Βουκουρεστίου, Μόναχο 1860 και ομάδα της Τσάμπιονσιπ ενδιαφέρονται για τον διεθνή μέσο και αναμένονται εξελίξεις.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Αρτσε, καθώς οι εκπρόσωποί του έχουν ενημερώσει τόσο την ΑΕΚ όσο και τον παίκτη, ότι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με ομάδα από τη β κατηγορία της Ιταλίας.

Την ίδια ώρα πάντως, αναζητούν ομάδα και στην Ισπανία (στη β κατηγορία πάντα) για να συνεχίσει μέχρι το καλοκαίρι ο παίκτης, καθώς στην «Ένωση» δεν υπολογίζεται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies