Πώληση όπλων στην Ταϊβάν σχεδιάζουν για πρώτη φορά οι ΗΠΑ
Η διακυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εγκρίνει για πρώτη φορά πακέτο πώλησης όπλων στην Ταϊβάν ύψους 6,7 δισ. δολαρίων, σε μία κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις με την Κίνα. Στο πακέτο περιλαμβάνονται ελικόπτερα Black Hawk και αντιπυραυλικά συστήματα Patriot.
Η διακυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εγκρίνει για πρώτη φορά πακέτο πώλησης όπλων στην Ταϊβάν ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μία κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Πεκίνου.
Στο πακέτο περιλαμβάνεται η πώληση 60 ελικοπτέρων Black Hawk, αντιπυραυλικά συστήματα Patriot «PAC-3» και υλικά σχετιζόμενα με τις τηλεπικοινωνίες του στρατού του Ταϊβάν.
Λεπτομέρειες σχετικά με την προτεινόμενη πώληση αναρτήθηκαν την Παρασκευή σε δικτυακό τόπο του αμερικανικού Πενταγώνου και πρόκειται να τεθεί προς εξέταση από το Κογκρέσο.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.