Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στον εισαγγελέα οι 45 συλληφθέντες για τα επεισόδια στους Αμπελόκηπους

Στον εισαγγελέα οι 45 συλληφθέντες για τα επεισόδια στους Αμπελόκηπους

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν οι 32 ενήλικες συλληφθέντες για την επίθεση εναντίον διαδηλωτών που συμμετείχαν το Σάββατο σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στους Αμπελόκηπους. Αλλοι 13 ανήλικοι, που επίσης συνελήφθησαν στα επεισόδια, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

2

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν οι 32 ενήλικες συλληφθέντες για την επίθεση εναντίον διαδηλωτών που συμμετείχαν το Σάββατο σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στους Αμπελόκηπους. Αλλοι 13 ανήλικοι, που επίσης συνελήφθησαν στα επεισόδια, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

Οι 45 συνολικά συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Από αυτούς, δύο κατηγορούνται επιπλέον για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένας για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απειλή, οκτώ για εξύβριση και ένας για ηθική αυτουργία για τις παραπάνω πράξεις.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. ομάδα ατόμων κινήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με απειλητικές διαθέσεις -έχοντας στην κατοχή τους ξύλινα κοντάρια και εκτοξεύοντας ύβρεις- εναντίον κατοίκων και φορέων των Αμπελοκήπων που συμμετείχαν σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Κανελλοπούλου στους Αμπελόκηπους (σταθμός μετρό Πανόρμου).

Ακολούθησαν αντεγκλήσεις και συμπλοκή μεταξύ τους, με αποτέλεσμα των τραυματισμό τριών ατόμων από τους αρχικά συγκεντρωθέντες και ενός ατόμου από την ομάδα που προσέγγισε στο σημείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα επιτιθέμενα άτομα και μετά από επιχείρηση προχώρησαν στις συλλήψεις.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση. «Για μια ακόμα φορά φασίστες δρουν απροκάλυπτα και με την ανοχή της αστυνομίας ενάντια σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας, ενάντια στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία» είπε.

Επίσης, η συνδικαλιστική παράταξη Αυτόνομη Παρέμβαση κατήγγειλε «την ανεξέλεγκτη δράση των νεοφασιστικών ομάδων, που δρουν καθημερινά και προκαλούν τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα του λαού μας.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο