Η κύρια διατροφική πηγή του ασβεστίου είναι σίγουρα για τη πλειονότητα των ανθρώπων, το γάλα και τα γαλακτοκομικά. Υπάρχουν όμως άτομα που λόγω συγκεκριμένης δυσανεξίας, πρέπει να αποφεύγουν τα γάλα και συχνά και τα προϊόντα του. Τι γίνεται λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις;
Η κύρια διατροφική πηγή του ασβεστίου είναι σίγουρα για τη πλειονότητα των ανθρώπων, το γάλα και τα γαλακτοκομικά. Υπάρχουν όμως άτομα που λόγω συγκεκριμένης δυσανεξίας, πρέπει να αποφεύγουν τα γάλα και συχνά και τα προϊόντα του. Τι γίνεται λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις;
Από που μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να «αντλήσουν» επαρκείς ποσότητες ασβεστίου;
Αξιοσημείωτα λοιπόν ποσά ασβεστίου βρίσκονται σε πολλές φυτικές τροφές, όπως το κόλιανδρο, το μπρόκολο, το σπανάκι και φυσικά η μελάσα, που ως γνωστό προκύπτει από την κατεργασία της μαύρης ζάχαρης.
Εξαιρετική όμως φυτική πηγή ασβεστίου είναι το σουσάμι και προϊόντα που προκύπτουν από αυτό, όπως το παστέλι και το ταχίνι.
Αξιοσημείωτο ακόμα είναι πως το σουσάμι δεν εμπεριέχει ιδιαίτερα ποσά φυτικών οξέων, που ως γνωστό δυσχεραίνουν την απορρόφηση του ασβεστίου.
100 γρ. σουσάμι εμπεριέχουν σχεδόν το 100% της ημερήσιας απαιτούμενης πρόσληψης ασβεστίου.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας