Ο Κούπερ παρέδωσε την έκθεσή του στη διοίκηση και ζητάει τέσσερις μεταγραφές
Μέσα από τις διαδοχικές συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης και του Εκτορ Ραούλ Κούπερ, κατέστη σαφές ότι ο Αρης θα πρέπει να ενισχυθεί και στις τρεις γραμμές. Εντός των επόμενων ωρών μάλιστα, αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος των χειμερινών μεταγραφικών κινήσεων, καθώς ο Αργεντίνος προπονητής παρέδωσε τη σχετική λίστα στην διοίκηση της ΠΑΕ. Σε πρώτη φάση, οι «κίτρινοι» έχουν προγραμματίσει την απόκτηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών!
Μέσα από τις διαδοχικές συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης και του Εκτορ Ραούλ Κούπερ, κατέστη σαφές ότι ο Αρης θα πρέπει να ενισχυθεί και στις τρεις γραμμές.
Εντός των επόμενων ωρών μάλιστα, αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος των χειμερινών μεταγραφικών κινήσεων, καθώς ο Αργεντίνος προπονητής παρέδωσε τη σχετική λίστα στην διοίκηση της ΠΑΕ.
Σε πρώτη φάση, οι «κίτρινοι» έχουν προγραμματίσει την απόκτηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όλοι τους υπολογίζονται για το βασικό σχήμα.
Για την ακρίβεια, ο Αργεντίνος προπονητής αναζητεί έναν «καθαρόαιμο» σέντερ φορ που θα ταιριάζει στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, καθώς επίσης και έναν μέσο που θα αγωνίζεται στο αριστερό άκρο.
Oι Θεσσαλονικείς μάλιστα, είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν για την προσέγγιση δύο παικτών που θα προσδώσουν ποιότητα στο σύνολο.
Από εκεί και πέρα, έχει παρθεί απόφαση και για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, αλλά κι ενός αμυντικού χαφ. Από αυτούς δεν θα υπάρχει η απαίτηση της άμεσης παρουσίας τους στην 11άδα, καθώς θα έχουν κυρίως βοηθητικό ρόλο.
Πέραν ωστόσο της δεδομένης πρόθεσης για ενίσχυση, άμεσα αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες της αποδέσμευσης του Σεμπάστιαν Αμπρέου.
Ο Ουρουγουανός επιθετικός φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με σύλλογο της Ισπανίας, όχι μόνο με την Μάλαγα, δείχνοντας ότι προτιμάει να επιστρέψει στην Ιβηρική Χερσόνησο, απ ότι στην Λατινική Αμερική.
Σε ότι αφορά τον Λεάντρο Γκρασιάν, κυκλοφόρησε έντονη φημολογία περί πρόθεσης λύσης του συμβολαίου του.
Στην πραγματικότητα, ο Αργεντινός δεν έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, γεγονός που έχει κάνει επισφαλής τη θέση του, καθώς δεν δείχνει να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Κούπερ.
Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να παραμείνει στον Αρη έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, εκτός κι αν βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό, για την λύση της συνεργασίας.
Κουλουχέρης: «Μας δίνει κίνητρο ο Κούπερ»
Η νίκη επί του Ολυμπιακού δεν ανατρέπει αλλαγή των δεδομένων στον Αρη. Σαφέστατα όμως γέμισε με αυτοπεποίθηση τους ποδοσφαιριστές των «κίτρινων». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Ευθύμης Κουλουχέρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107.4». Ο έλληνας κεντρικός αμυντικός αναφέρθηκε και στην εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης.
«Μετά τον αγώνα με την Λιβαδειά θέλαμε να κάνουμε 2 νίκες στο γήπεδο μας και να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον 1ο γύρο. Στον αγώνα όμως με την Τρίπολη ήμασταν κακοί και χάσαμε χωρίς να το καταλάβουμε, έτσι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό ήταν η τελευταία μας ευκαιρία για να μπορέσουμε να ανέβουμε λίγο στην βαθμολογία και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας.
»Στον αγώνα είχαμε πάθος, καλό ρυθμό, ένταση και ήμασταν καλύτεροι, έτσι κερδίσαμε δίκαια. Τώρα πλέον έχει αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας αλλά και του κόσμου και όλοι ελπίζουμε σε μια καλύτερη συνέχεια», είπε και αναφέρθηκε στην αγωνιστική μεταμόρφωση του Αρη.
«Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν θαύματα ενώ οι παίκτες πρέπει σε κάθε να δείχνουμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε. Η ήττα από την Τρίπολη μας πείσμωσε πολύ και υπό μια έννοια, ήμασταν τυχεροί που παίζαμε με τον Ολυμπιακό, είχαμε έξτρα κίνητρο καθώς είναι πολύ ισχυρός αντίπαλος. Δουλέψαμε επίσης σκληρά και έτσι είχαμε καλή απόδοση, δεν γίνονται θαύματα στο ποδόσφαιρο, υπάρχει μόνο δουλειά και διάθεση για νίκες από την ομάδα».
Ερωτηθείς για την διάταξη (4-4-2) που εφαρμόζει ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ απάντησε ότι «η αλλαγή συστήματος μας επηρέασε αρχικά, είχαμε μάθει αλλιώς. Στο προηγούμενο σύστημα υπήρχαν δύο αμυντικά χαφ που βοηθούσαν αμυντικά και ήμασταν καλύτερα καλυμμένοι στην άμυνα. Στο 4-4-2 του κ. Κούπερ πρέπει εκτός από τα αμυντικά χαφ, να γυρνούν και να καλύπτουν και οι πλάγιοι, που ως τότε έπαιζαν μόνο στην επίθεση.
»Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό λοιπόν, οι Κάλβο και Χαβίτο γύρισαν πίσω και κάλυπταν χώρους, έτσι είχαμε πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα. Για αυτό η ομάδα δούλεψε καλά και στην άμυνα, πέρασε πλέον το στάδιο της προσαρμογής και όλοι νομίζω έχουν αντιληφθεί καλύτερα το ρόλο τους και τι ζητά από αυτούς ο προπονητής και πιστεύω ότι η ομάδα θα βελτιωθεί κι άλλο στην συνέχεια», είπε και αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Αργεντίνο προπονητή.
«Oταν έμαθα πως θα ερχόταν ο κ. Κούπερ στην ομάδα προσπάθησα να πάρω κάποιες πληροφορίες από παίκτες που τον γνώριζαν, μίλησα λοιπόν με τον Γρηγόρη Γεωργάτο. Σύντομα όμως ανακάλυψα ότι οι πληροφορίες που πήρα και έλεγαν για ένα σκληρό και κάπως απόμακρο προπονητή, δεν ήταν σωστές. Αυτό που βλέπω στις προπονήσεις είναι ότι ο κ. Κούπερ ξέρει καλά να χειρίζεται το υλικό της ομάδας, πότε να είναι σοβαρός και πότε πιο χαλαρός.
»Μας δίνει κίνητρο ως παίκτες και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στην ομάδα. oλοι έχουμε όρεξη για δουλειά και πιστεύω ότι είναι φανερό αυτό. Oσο για την φιλοσοφία του, έχω καταλάβει πως είναι από τους προπονητές που πιστεύουν ότι οι ομάδες χτίζονται πρώτα από την άμυνα. Πρέπει να κρατήσεις το μηδέν στην άμυνα και μετά θα βρεις τρόπο να ξεκλειδώσεις την άμυνα του αντιπάλου σου».
Σχετικά με την συνέχεια του πρωταθλήματος, εκτίμησε ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι καλύτερος για την ομάδα του. «Μέχρι τώρα όλοι έλεγαν ότι ο Άρης παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν έπαιρνε αποτελέσματα. Τώρα όμως κάναμε μια νίκη ψυχολογίας για μας, άλλωστε πάλι 3 βαθμούς πήραμε, κερδίσαμε όμως τον πρώτο της βαθμολογίας, τον πρωταθλητή και ξέρουμε πλέον ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους. Στον 2ο γύρο θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και θέλουμε να έχουμε σταθερότητα στην απόδοση και να ανεβάσουμε την ομάδα ψηλότερα στην βαθμολογία».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Ρεάλ Μαδρίτης κρατούσε τη νίκη στα χέρια της κόντρα στην Μπέτις, όμως ο Έκτορ Μπεγερίν ισοφάρισε στο 94' (1-1) και «ψαλίδισε» ακόμη περισσότερο τις ελπίδες τις «βασίλισσας» για το πρωτάθλημα
Σαρωτική η Νότιγχαμ στο εκτός έδρας ματς με τη Σάντερλαντ, καθώς επιβλήθηκε με 5-0. Με τέσσερα γκολ σε 20' στο πρώτο ημίχρονο, έκανε μεγάλο βήμα παραμονής . Στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη.
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ με οδηγίες προς τους οπαδούς ΠΑΟΚ και ΟΦΗ που θα πάνε στον Βόλο να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
Η Κάρλα Βίτι μετά από 28 χρόνια ως φροντίστρια των Go Ahead Eagles, βγήκε στη σύνταξη και οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας την έκαναν πανό και κορεό, υπενθυμίζοντας πως το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα συνυφασμένο με έννοιες όπως πίστη, αφοσίωση, αγάπη, αυταπάρνηση.