Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 13o
«Δεν ξέρω τίποτα για Νάπολι» υποστηρίζει ο Παπασταθόπουλος

«Δεν ξέρω τίποτα για Νάπολι» υποστηρίζει ο Παπασταθόπουλος

Μπορεί τα ιταλικά ΜΜΕ να τοποθετούν τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ανάμεσα στους μεταγραφικούς στόχους της Νάπολι, ωστόσο ο ίδιος δηλώνει άγνοια. Ο διεθνής αμυντικός μίλησε για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ιταλικού συλλόγου, για την Εθνική ομάδα, αλλά και για τον φίλο και συμπαίκτη του Βασίλη Πλιάτσικα.

2

Μπορεί τα ιταλικά ΜΜΕ να τοποθετούν τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ανάμεσα στους μεταγραφικούς στόχους της Νάπολι, ωστόσο ο ίδιος δηλώνει άγνοια. Ο διεθνής αμυντικός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ιταλικού συλλόγου, για την Εθνική ομάδα, αλλά και για τον φίλο και συμπαίκτη του Βασίλη Πλιάτσικα.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να βρίσκεται στο στόχαστρο της Νάπολι ο μπακ της Τζένοα απάντησε:

«Η διάκριση μπορεί να έρθει στη συνέχεια. Δεν έχω ακούσει κάτι. Για παράδειγμα στην Ελλάδα γραφόταν ότι με ήθελε η Αρσεναλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και καμία από τις δύο δεν ήξερε καν ποιος είμαι…

»Εγώ κοιτάω τη δουλειά μου και αν έρθει κάποια πρόταση από μεγαλύτερο σύλλογο, εγώ είμαι ανοικτός και θετικός. Δεν θα πω όχι! Πάνω από όλα υγεία όμως και να είμαστε δυνατοί».

Για το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής με την Ουκρανία στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ, στο οποίο σφραγίστηκε και η πρόκριση στην τελική φάση:

«Πονούσα και δεν καταλάβαινα πολλά κατά τη διάρκεια τα αλλαγής μου. Τέλος καλό, όλα καλά όμως. Εγώ, ο Βασίλης (σ.σ. Πλιάτσικας) και άλλα παιδιά είμαστε λίγο καιρό στην Εθνική και το να πηγαίνεις σε μια διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να το ζήσουμε και να μην έχουμε άγχος. Χαίρομαι που πηγαίνουν παιδιά της ηλικίας μου, ειδικά με τον Βασίλη που είμαστε μαζί από τα 14».

Για τον Παπασταθόπουλο η κατάκτηση του Euro 2004 έχει φέρει πολλές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Πιστεύω ότι μετά το Μουντιάλ θα κάνουμε κάτι καλό και θα έρθουν καλύτερες μέρες. Να κάνουμε το σταυρό μας που τα παιδιά αυτά πήραν το Ευρωπαϊκό το 2004, γιατί αν δεν γινόταν αυτό θα ήμασταν ακόμα πιο πίσω.

»Θα ήμασταν τριτοκοσμική χώρα ποδοσφαιρικά. Χρωστάμε πολλά σε αυτούς. Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία του Μουντιάλ για να ανέβουμε ακόμα ένα βήμα πιο πάνω».

Η προσωπική του εξέλιξη και η αναφορά στον Πλιάτσικα

Σχετικά με την προσωπική του εξέλιξη ο Παπ δήλωσε:

«Όταν πηγαίνεις σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ, νιώθεις πιεσμένος στην αρχή. Αλλά με τον Βασίλη ήμασταν πολλά χρόνια μαζί και αυτό βοήθησε στο να μπούμε καλύτερα στο κλίμα.

»Στην ΑΕΚ δεν είχαμε κακό ανταγωνισμό. Ο Βασίλης ξεκίνησε πιο δυνατά από μένα καθώς ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα. Αλλά τα πράγματα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Δύσκολες στιγμές πάντα θα υπάρχουν. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η φιλία και η σωστή επικοινωνία».

Ο Έλληνας διεθνής αναφέρθηκε και στις διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος με το εξωτερικό:

«Ποδοσφαιρικά δεν είμαστε πίσω, αλλά υπάρχει διαφορετική αντίληψη στο εξωτερικό. Στη Γένοβα για παράδειγμα, δίνεται περισσότερος χρόνος στους παίκτες πριν κριθούν, οι φίλαθλοι πάνε μαζί στο γήπεδο… Γενικά είναι ιδανικές οι συνθήκες για έναν νέο ποδοσφαιριστή να εξελιχθεί».

Καταλήγοντας, ο Παπασταθόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία για τον συμπαίκτη του στην Εθνική, Βασίλη Πλιάτσικα:

«Δεν είχε την ανάλογη πορεία γιατί δεν τον έβαλαν ποτέ σε μια θέση. Με τον Σάντος έπαιζε κέντρο, με τον Φερέρ μπακ.

»Στην ΑΕΚ, δεν βοηθήθηκε όσο θα έπρεπε και καθυστέρησε την βελτίωση του. Τη δεύτερη χρονιά πήγε να κάνει πρωταθλητισμό και δεν δόθηκε η ευκαιρία στα νέα παιδιά όπως έγινε τον πρώτο χρόνο. Η ΑΕΚ θα έπαιρνε περισσότερα λεφτά από την πώληση του Πλιάτσικα αν αγωνιζόταν περισσότερο.

»Γενικά, δεν πιστεύω ότι βοήθησε στην εξέλιξη των νέων παικτών αν και είχαμε το ιδανικότερο κλίμα στα αποδυτήρια για να αναδειχθούμε . Για παράδειγμα τώρα πρέπει να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο ο Κουτρουμάνος που είναι καταπληκτικό ταλέντο. Τώρα η ΑΕΚ είναι σε δύσκολη θέση και πρέπει να εκμεταλλευτεί τους νέους παίκτες της. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies