Ο πρωταθλητής χειμώνα παίρνει τίτλο λέει η παράδοση, η οποία έχει και 13… ανατροπές
Μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Αρη, ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε πρωταθλητής χειμώνα -σπάζοντας ένα σερί 6 ετών του Ολυμπιακού- για πρώτη φορά μετά το 2002. Την περίοδο 2002-03, το «τριφύλλι» ήταν στην κορυφή στα μισά του δρόμου με 32 βαθμούς, αλλά στο τέλος ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο, συγκεντρώνοντας συνολικά 70 βαθμούς. Πάντως, η παράδοση θέλει τον πρωταθλητή χειμώνα να παίρνει τον τίτλο και στο τέλος της σεζόν. Σισέ: «Έκανα την καλύτερη επιλογή με τον Παναθηναϊκό».
Μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο Κλ. Βικελίδης από τον Αρη, ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε πρωταθλητής χειμώνα -σπάζοντας ένα σερί 6 ετών του Ολυμπιακού- για πρώτη φορά μετά το 2002.
Την περίοδο 2002-03, το «τριφύλλι» ήταν στην κορυφή στα μισά του δρόμου με 32 βαθμούς, αλλά στο τέλος ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο, συγκεντρώνοντας συνολικά 70 βαθμούς.
Πάντως, η παράδοση θέλει τον πρωταθλητή χειμώνα να παίρνει τον τίτλο και στο τέλος της σεζόν, αφού στα 37 από τα προηγούμενα 50 πρωταθλήματα έτσι έγινε!
17ος «πράσινος» χειμώνας
Αυτή είναι η 17η φορά που ο Παναθηναϊκός παίρνει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, στα 51 χρόνια της Α` Εθνικής (από 1959-60) και μόλις 4 φορές -από τις προηγούμενες 16- δεν κατάφερε να διατηρήσει τα πρωτεία ως το τέλος της σεζόν. Το 1962-63, που έχασε τον τίτλο από την ΑΕΚ και σε τρεις περιπτώσεις από τον Ολυμπιακό (1965-66, 1981-82 και 2002-03).
13 ανατροπές
Συνολικά έχουν γίνει 13… ανατροπές, με τον Ολυμπιακό να έχει τις περισσότερες (6). Το 1966, το 1982 και το 2003 το πήρε από τον Παναθηναϊκό, το 1973 και το 1980 από τον ΠΑΟΚ και το 1998 από την ΑΕΚ.
Τέσσερις ανατροπές έχει κάνει ο Παναθηναϊκός: Το 1960 το πήρε από την ΑΕΚ, το 1977 και το 2004 από τον Ολυμπιακό και το 1990 από τον ΠΑΟΚ.
Δύο ανατροπές έχει κάνει η ΑΕΚ: Το 193 το πήρε από τον Παναθηναϊκό και το 1989 από τον Ολυμπιακό.
Μια ανατροπή έχει κάνει ο ΠΑΟΚ, το 1976 που το πήρε από την ΑΕΚ.
Πέντε ομάδες έχουν κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στην Α Εθνική: Ο Ολυμπιακός 19 φορές, ο Παναθηναϊκός 17, η ΑΕΚ 10, ο ΠΑΟΚ 4 και η Λάρισα μία.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Ρεάλ Μαδρίτης κρατούσε τη νίκη στα χέρια της κόντρα στην Μπέτις, όμως ο Έκτορ Μπεγερίν ισοφάρισε στο 94' (1-1) και «ψαλίδισε» ακόμη περισσότερο τις ελπίδες τις «βασίλισσας» για το πρωτάθλημα
Σαρωτική η Νότιγχαμ στο εκτός έδρας ματς με τη Σάντερλαντ, καθώς επιβλήθηκε με 5-0. Με τέσσερα γκολ σε 20' στο πρώτο ημίχρονο, έκανε μεγάλο βήμα παραμονής . Στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη.
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ με οδηγίες προς τους οπαδούς ΠΑΟΚ και ΟΦΗ που θα πάνε στον Βόλο να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
Η Κάρλα Βίτι μετά από 28 χρόνια ως φροντίστρια των Go Ahead Eagles, βγήκε στη σύνταξη και οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας την έκαναν πανό και κορεό, υπενθυμίζοντας πως το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα συνυφασμένο με έννοιες όπως πίστη, αφοσίωση, αγάπη, αυταπάρνηση.