Tα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Νοτίου Αφρικής αναφέρουν ότι δυο ξένα τηλεοπτικά συνεργεία έπεσαν θύματα κλοπής στο Κέιπ Τάουν την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν την κλήρωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ. Η εφημερίδα «Argus» έγραψε ότι συνεργείο του BBC που έπαιρνε πλάνα σε ένα τοπίο στη πόλη είδε ξαφνικά κλέφτες να σπάνε τα παράθυρα του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε και να αφαιρεί ακριβό εξοπλισμό!
Tα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Νοτίου Αφρικής αναφέρουν ότι δυο ξένα τηλεοπτικά συνεργεία έπεσαν θύματα κλοπής στο Κέιπ Τάουν την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν την κλήρωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ. Η εφημερίδα «Argus» έγραψε ότι συνεργείο του BBC που έπαιρνε πλάνα σε ένα τοπίο στη πόλη είδε ξαφνικά κλέφτες να σπάνε τα παράθυρα του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε και να αφαιρεί ακριβό εξοπλισμό!
Ο Άντριου Μπελ, παραγωγός του BBC, είπε ότι κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία. «Δεν ήμασταν ιδιαίτερα μακριά, αλλά ήταν πάρα πολύ γρήγοροι – σαν αστραπή», δήλωσε.
Επίσης, δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι, που πήγαιναν στο αυτοκίνητό τους στο κέντρο της πόλης, περικυκλώθηκαν από μια ομάδα ανδρών με μαχαίρια, οι οποίοι απαίτησαν να τους δώσουν ό,τι πολύτιμο είχαν. Τους αφαίρεσαν τα πορτοφόλια, τα κινητά τους τηλέφωνα και αεροπορικά εισιτήρια!
Την Παρασκευή, οι δημοσιογράφοι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν το διεθνές συνεδριακό κέντρο του Κέιπ Τάουν μετά από απειλή για βόμβα, που αποδείχθηκε φάρσα. Η εκκένωση διήρκεσε κάτι λιγότερο από μια ώρα.
Εκτός των άλλων, ένας δημοσιογράφος συνελήφθη διότι υποστήριξε ότι είχε εκρηκτικό μηχανισμό στην τσάντα του – που κατόπιν πέταξε κι επιχείρησε να διαφύγει.
Ενας νοτιοαφρικανός συνελήφθη για δυο απειλητικά τηλεφωνήματα στο διεθνές αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν με τα οποία προειδοποιούσε για τοποθετήσεις βομβών.
Ο άνδρας εντοπίστηκε μέσα σε μερικά λεπτά, χάρη σε τεχνολογίες εντοπισμού κινητών τηλεφώνων.
Η ασφάλεια στην διάρκεια της διοργάνωσης είναι μια από τις βασικές ανησυχίες της κυβέρνησης εν όψει του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2010.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Ρεάλ Μαδρίτης κρατούσε τη νίκη στα χέρια της κόντρα στην Μπέτις, όμως ο Έκτορ Μπεγερίν ισοφάρισε στο 94' (1-1) και «ψαλίδισε» ακόμη περισσότερο τις ελπίδες τις «βασίλισσας» για το πρωτάθλημα
Σαρωτική η Νότιγχαμ στο εκτός έδρας ματς με τη Σάντερλαντ, καθώς επιβλήθηκε με 5-0. Με τέσσερα γκολ σε 20' στο πρώτο ημίχρονο, έκανε μεγάλο βήμα παραμονής . Στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη.
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ με οδηγίες προς τους οπαδούς ΠΑΟΚ και ΟΦΗ που θα πάνε στον Βόλο να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
Η Κάρλα Βίτι μετά από 28 χρόνια ως φροντίστρια των Go Ahead Eagles, βγήκε στη σύνταξη και οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας την έκαναν πανό και κορεό, υπενθυμίζοντας πως το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα συνυφασμένο με έννοιες όπως πίστη, αφοσίωση, αγάπη, αυταπάρνηση.