Θεαματική πρόοδο στα ελληνοτουρκικά «βλέπει» σε 5-6 χρόνια ο Αχμέτ Νταβούτογλου
Φανερά αισιόδοξος για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα, εκτιμώντας μάλιστα ότι μπορεί να υπάρξει θεαματική πρόοδος τα επόμενα 5-6 χρόνια. Είμαστε υπέρ των ουσιαστικών συνομιλιών, τόνισε.
Φανερά αισιόδοξος για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων εμφανίστηκε ξανά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ».
Εκτιμά ότι μπορεί να σημειωθεί θεαματική πρόοδος τα επόμενα 5-6 χρόνια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ αναφερόμενος στην απαντητική επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ.Νταβούτογλου τονίζει:
«Περισσότερο κι από μία τυπική γραπτή απάντηση του κ. Παπανδρέου, εμείς είμαστε υπέρ της πραγματοποίησης ουσιαστικών συνομιλιών. Τέτοια ουσιαστική συνομιλία είχαμε με τον κ. Παπανδρέου στην Αθήνα. Συζητήσαμε όλα τα θέματα που περιλαμβάνει η επιστολή Ερντογάν και βγάλαμε αρκετά θετικά συμπεράσματα».
Ο Τούρκος υπουργός λέει ότι υπό το φως των δεδομένων αυτών μπορούν να υπάρξουν θεαματικές εξελίξεις τα επόμενα 5-6 χρόνια, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αδιεξόδου στις συνεχιζόμενες συνομιλίες στην Κύπρο, απαντά λέγοντας «δεν θέλω ούτε καν να το σκεφτώ».
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.