Σταθεροποίηση της επιδημίας HIV/AIDS δείχνουν τα στοιχεία του ΟΗΕ
Με την εξαίρεση της Αφρικής, η παγκόσμια επιδημία AIDS φαίνεται να σταθεροποιείται, δείχνει η τελευταία έκθεση του ΟΗΕ. Την τελευταία διετία ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV παραμένει σχεδόν στάσιμος στα 33 εκατομμύρια.
36
Με την εξαίρεση της Αφρικής, η παγκόσμια επιδημία AIDSφαίνεται να σταθεροποιείται, δείχνει η τελευταία έκθεση του ΟΗΕ. Την τελευταία διετία ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV παραμένει σχεδόν στάσιμος στα 33 εκατομμύρια, αν και υπάρχουν ακόμα πολλοί ασθενείς χωρίς πρόσβαση σε φάρμακα.
Περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν σήμερα φαρμακευτική αγωγή κατά της λοίμωξης, αριθμός δεκαπλάσιος σε σχέση με πριν από μια δεκαετία. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα πάνω από 5 εκατομμύρια ασθενείς που ζουν χωρίς φάρμακα, επισημαίνει η έκθεση.
Παρά τις ανισότητες, ταστοιχεία υποδεικνύουν ότι η επιδημία κορυφώθηκε το 1996 και έκτοτε σταθεροποιείται ή βρίσκεται σε ύφεση.
Η συχνότητα νέων μολύνσεων πέφτει στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, ακόμα και στην υποσαχάρια Αφρική, όπου τα νέα κρούσματα το 2008 ήταν 400.000 λιγότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και 15% λιγότερα σε σχέση με το 2001. Πέρυσι, τα νέα περιστατικά στην υποσαχάρια Αφρική αντιστοιχούσαν στο 72% του παγκόσμιου συνόλου.
Χάρη στην ύφεση των νέων λοιμώξεων και στην παράταση ζωής που προσφέρουν τα αντιρετροϊικά φάρμακα, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με τον ιό αυξήθηκε κατά μόλις 400.000 από τα 33 εκατομμύρια το 2007.
Οι αριθμοί αυτοί προέρχονται πάντως από μαθηματικά μοντέλα και έχουν περιθώριο λάθους αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταλάβει ότι δεν τους θέλει πια ο λαός
- Αίγιο: Τρόμος για 22χρονη – Την νάρκωσαν, τη λήστεψαν συγγενείς της και την βίασε ο ξάδελφος
- Αγρότες: 20 μέρες στους δρόμους και συνεχίζουν – Στριμωγμένη η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο
- Απωθητικά, άβολα, δυστοπικά πατρόν – Τι ακριβώς κάνει η μόδα στις γυναίκες;
- Από τα δάση μέχρι τις πόλεις: Η Huawei ενισχύει την ανθεκτικότητα της Ελλάδας απέναντι στις σύγχρονες κρίσεις
- Η μαγεία των Χριστουγέννων βρίσκεται στην Αθήνα: Δύο προορισμοί, αμέτρητες οικογενειακές αναμνήσεις



