Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στάζουν δηλητήριο για τους Ρεπουμπλικάνους τα απομνημονεύματα της Σάρα Πέιλιν

Στάζουν δηλητήριο για τους Ρεπουμπλικάνους τα απομνημονεύματα της Σάρα Πέιλιν

Τα απομνημονεύματά της έγραψε η τέως κυβερνήτης της Αλάσκα και υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2008, Σάρα Πέιλιν, και όπως ήταν αναμενόμενο δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Το λέει άλλωστε και ο τίτλος του βιβλίου: Going rogue. An american life (Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα. Μια αμερικανική ζωή).

30

Τα απομνημονεύματά της έγραψε η τέως κυβερνήτης της Αλάσκα και υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2008, Σάρα Πέιλιν, και όπως ήταν αναμενόμενο δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Το λέει άλλωστε και ο τίτλος του βιβλίου: Going rogue. An american life (Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα. Μια αμερικανική ζωή).

Όπως αναφέρουν πολιτικοί παρατηρητές (και όχι μόνο), όλοι περίμεναν ότι στις 415 σελίδες του βιβλίου, η Πέιλιν θα τα έβαζε κυρίως με τους Δημοκρατικούς, τους φιλελεύθερους της αμερικανικής ζωής ή τα Μέσα Ενημέρωσης που τόσα έγραψαν εις βάρος της την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας.

Εκείνη όμως προτίμησε να τα βάλει με τους Ρεπουμπλικάνους. Αναφερόμενη στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος την περίοδο που διεκδικούσε την προεδρία απέναντι στον Ομπάμα (με υποψήφιο τον Τζον ΜακΚέιν), η Πέιλιν μιλά για ανοργανωσιά, ηττοπάθεια, έλλειψη συγκεκριμένης πολιτικής πρότασης και στρατηγικής.

Αναφερόμενη στον επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας, Στιβ Σμιτ, τον χαρακτηρίζει «κρύο και ψυχρό» άνθρωπο, ο οποίος προσπαθούσε -όπως ισχυρίζεται η ίδια- να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Η ειρωνία της υπόθεσης είναι ότι ο Σμιτ ήταν θερμός υποστηρικτής της υποψηφιότητας της Πέιλιν για την αντιπροεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από τα βέλη της Πέιλιν δεν γλίτωσε ούτε μία από τις πιο γνωστές δημοσιογράφους του CBS, η οποία είχε πάρει συνέντευξη από την υποψήφια αντιπρόεδρο.

Η συνέντευξη δεν είχε πάει ιδιαίτερα καλά, αφού παρουσίασε στην κοινή γνώμη μια Πέιλιν με πλήρη άγνοια για πολλά ζητήματα.

«Ήταν μια εκμεταλλεύτρια» λέει στο βιβλίο της.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι η Πέιλιν παραιτήθηκε από το αξίωμα του κυβερνήτη της Αλάσκα, δηλώνοντας ότι δεν έχει περαιτέρω πολιτικές φιλοδοξίες…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο