Διεθνής Διάκριση για την Ταινία του Στέλιου Κούλογλου
Το Β’ βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ κέρδισε η ταινία του Στέλιου Κούλογλου «Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου» στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Σεούλ, ένα από τα σημαντικότερα της Ασίας. Υποψηφιότητα για βράβευση είχαν φέτος υποβάλλει 320 ταινίες, από τις οποίες βραβεύθηκαν 3, με την λήξη του Φεστιβάλ το Σαββατοκύριακο. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ταινία του Ισραηλινού […]
Το Β’ βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ κέρδισε η ταινία του Στέλιου Κούλογλου «Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου» στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Σεούλ, ένα από τα σημαντικότερα της Ασίας.
Υποψηφιότητα για βράβευση είχαν φέτος υποβάλλει 320 ταινίες, από τις οποίες βραβεύθηκαν 3, με την λήξη του Φεστιβάλ το Σαββατοκύριακο.
Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ταινία του Ισραηλινού σκηνοθέτη Nati Baratz «Unmistaken Child» που περιγράφει την ιστορία ενός παιδιού το οποίο στο Νεπάλ θεωρείται μετεμψύχωση του Δαλάι Λάμα.
Την τρίτη θέση κατέλαβε το «Gaza-Sderot, Pre-War chronicles», μια παραγωγή του γαλλογερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ARTE με παράλληλες ιστορίες Ισραηλινών- Παλαιστινίων λίγο πριν ξεσπάσει ο πρόσφατος πόλεμος στην Γάζα.
Η βράβευση μεταδόθηκε ζωντανά από την κορεατική τηλεόραση, ενώ παράλληλα με την βράβευση την προβολή της ταινίας του Στέλιου Κούλογλου παρακολούθησαν περίπου 2,5 εκατ. τηλεθεατές. Στην Αθήνα, η «Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου» θα προβληθεί φέτος τον χειμώνα στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.