Πάνω από τις 2.500 μονάδες ενισχύεται το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Θετικό κλίμα επικρατεί στην χρηματιστηριακή αγορά και την Τρίτη, με τον γενικό δείκτη να ξεπερνά τα επίπεδα των 2.500 μονάδων, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν τις τοποθετήσεις τους σε όλο το φάσμα της αγοράς.
27
Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν τις τοποθετήσεις τους σε όλο το φάσμα της αγοράς.
Στις 14:00 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,48% στις 2.509,52 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 101,1 εκατ. ευρώ. Το εύρος διακύμανσης της αγοράς είναι οι 2.493 – 2.528 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,31%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει κέρδη 0,22% και της μικρής κεφαλοποίησης ενισχύεται κατά 0,79%.
Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται, 115 ενισχύονται, 62 υποχωρούν και 144 παραμένουν αμετάβλητες.
«Η χθεσινή άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών θα μπορούσε να οδηγήσει ανοδικά το ΧΑ σήμερα. Αναμένουμε μεσοπρόθεσμα σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα έως τις εκλογές. Η αυξημένη πιθανότητα κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας αναμένεται να ευνοήσει το ΧΑ. Οι ξένες αγορές θα επηρεάσουν την εγχώρια αγορά» είπε η Κύπρου Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.
Στη συνεδρίαση ξεχωρίζουν οι ΟΠΑΠ (+2,49% στα 17,71 ευρώ), ΟΤΕ (+0,79% στα 11,50 ευρώ), Alapis (+3,70% στα 0,56 ευρώ), Intralot (+4,23% στα 4,68 ευρώ), MIG (+1,41% στα 2,88 ευρώ) και 3Ε (+2,94% στα 16,08 ευρώ).
Σε αρνητικό πρόσημο είναι οι Εθνική (-0,79% στα 22,62 ευρώ), Alpha Bank (-0,76% στα 11,82 ευρώ), Ελλάκτωρ (-1,72% στα 5,73 ευρώ) και Intracom (-3,35% στα 1,73 ευρώ).
Στις ευρωπαϊκές αγορές επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ η Γουόλ Στριτ θα ανοίξει ανοδικά σήμερα, όπως δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο ο FTSE-100 ενισχύεται κατά 0,54%, στο Παρίσι ο CAC-40 κατά 0,34% και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,49%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Απαγορευμένη σεξουαλική επιθυμία» – Οι ιδιωτικές επιστολές του Λέοναρντ Μπερνστάιν και του μέντορά του
- Η νέα εποχή στην οικιακή φροντίδα είναι πιο λεπτή και εύχρηστη από ποτέ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (28/4): Πού θα δείτε τα ματς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα play offs της Euroleague
- Κέρκυρα: Στο νοσοκομείο μητέρα και γιος – Τους παρέσυρε αυτοκίνητο
- Μεξικό: Συλλήψεις δυο ηγετών καρτέλ – Ο ένας δυνητικός διάδοχος του ισχυρού «Ελ Μέντσο»
- Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Γεωργιάδη για υποκλοπές: Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτόν τον πολιτικό κωλοτούμπα
- Στον δρόμο για το Final Four του ΟΑΚΑ: Πρώτη «μάχη» με Μονακό για τον Ολυμπιακό – Για το break στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός
- Δουλειά της δικαιοσύνης δεν είναι να συγκαλύπτει την παρανομία και να προσφέρει ατιμωρησία σε μια κυβέρνηση που εγκληματεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442