Κεντρική είδηση στα διεθνή ΜΜΕ οι πυρκαγιές στην Αττική
Πρώτη είδηση στα περισσότερα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποτελούν την Κυριακή οι πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική, ενώ τα διεθνή πρακτορεία ενημερώνουν συνεχώς για τις εξελίξεις. Κεντρική θέση κατέχουν οι ειδήσεις για καταστροφές σε περιουσίες και εκκενώσεις κατοικημένων περιοχών.
106
Πρώτη είδηση στα περισσότερα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποτελούν την Κυριακή οι πυρκαγιές στη βορειοανατολικήΑττική, ενώ τα διεθνή πρακτορεία ενημερώνουν συνεχώς για τις εξελίξεις.
Κεντρική θέση κατέχουν οι ειδήσεις για καταστροφές σε περιουσίες και εκκενώσεις κατοικημένων περιοχών, ενώ τονίζεται ότι απειλούνται προάστια της πρωτεύουσας της χώρας. Σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται αναφορά στις πυρκαγιές στο τέλος του καλοκαιριού του 2007.
Το πρώτο θέμα στο αμερικανικό CNN είναι η «κήρυξη έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα καθώς οι κάτοικοι απομακρύνονται», αναφέροντας ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν «εξαντλημένες αλλά με αποφασιστικότητα».
Ίδιος ο τόνος και στο βρετανικό BBC, μετο πρώτο του θέμα να τιτλοφορείται«η απειλή πυρκαγιάς αδειάζει προάστια της Αθήνας». Ο ανταποκριτής του δικτύου στην Ελλάδα αναφέρει τις διαμαρτυρίες των τοπικών φορέων για καθυστερημένη αντίδραση σε πολλές περιπτώσεις, ενώ στο site του BBC βρίσκεται και σχετικό φωτογραφικό αφιέρωμα.
Το γερμανικό ARD έχει επίσης σε πρώτη θέση τις πυρκαγιές της Αττικής υπό τον τίτλο «μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αθήνα», και αναφέρει ότι η φωτιά έχει φτάσει τα πρώτα προάστια της ελληνικής πρωτεύουσας. Το δίκτυο αναφέρει την «εκκένωση νοσοκομείων» και το «σύννεφο καπνού που καλύπτει τον ουρανό της πόλης».
Το πρώτο θέμα του γαλλικού ΤV5 καλύπτει την «κινητοποίηση για τη φωτιά στις πύλες της Αθήνας με απομάκρυνση των κατοίκων» αναφερόμενη και στη διεθνή βοήθεια, όπως και ο γαλλικός Monde.
Αρκετά ψηλά και στην ιταλική Repubblica οι ελληνικές πυρκαγιές, με τίτλο «οι φλόγες στις πόρτες της Αθήνας».
To πρώτο θέμα της ισπανικής El Pais έχει τίτλο «φωτιά και πανικός στα περίχωρα της Αθήνας», αναφέροντας ότι οι φλόγες «κυκλώνουν την ελληνική πρωτεύουσα». Και η El Pais δίνει μεγάλο βάρος στην εκκένωση «χιλιάδων κατοίκων», συνοδεύοντας τις ειδήσεις με σχετικά φωτορεπορτάζ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442