Δικαίωση ζητούν με επιστολή τους σε ΣτΕ και Βουλή οι άνεργοι του Βοτανικού
Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣτΕ και τη Βουλή απέστειλαν οι εργαζόμενοι στα έργα του Βοτανικού, οι οποίοι εδώ και σχεδόν επτά μήνες έχουν μείνει χωρίς δουλειά εν αναμονή της έκδοσης απόφασης για να ξεκαθαρίσει το εργασιακό τους καθεστώς. Καταγγέλουν την αδιαφορία των θεσμών και ζητούν δικαίωση.
Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣτΕ και τη Βουλή απέστειλαν οι εργαζόμενοι στα έργα του Βοτανικού, οι οποίοι εδώ και σχεδόν επτά μήνες έχουν μείνει χωρίς δουλειά.
Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι που υπογράφουν ως «οι 511 άνεργοι του Βοτανικού» ζητούν την επίσπευση έκδοσης της απόφασης προκειμένου να ξεκαθαρίσει το εργασιακό τους καθεστώς.
«Είναι σχεδόν 4 μήνες που έχει δικαστεί η περιβόητη προσφυγή κατά της Διπλής Ανάπλασης στο Βοτανικό και ακόμα δεν έχει εκδοθεί απόφαση, να ξεκαθαρίσει επιτέλους το θέμα. Οι αρμόδιοι δεν βιάζονται και δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί την οικονομική κρίση που εγκαταστάθηκε και στη χώρα μας […]».
Εκφράζουν την πικρία τους, διότι όπως υποστηρίζουν ο δικός τους γολγοθάς δεν έχει τύχει της ίδιας συμπαράστασης με αυτό των απολυμένων του Ελεύθερου Τύπου.
«Είναι σχεδόν επτά μήνες που είμαστε χωρίς δουλειά, όμηροι των πρακτικών ενός πολιτικού χώρου που τώρα, φαρισαϊκά, έχει σπεύσει να δηλώσει τη συμπαράστασή του και την αγωνιστική του ετοιμότητα στο πλευρό των απολυμένων του Ελεύθερου Τύπου και του City FM, αδιαφορεί, όμως, προκλητικά, για τις συνέπειες των δικών του πρακτικών στη δική μας επιβίωση και την επιβίωση των οικογενειών μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Με την επιστολή τους, ζητούν από τον πρόεδρο του ΣτΕ να συμβάλλει στη δικαίωση μιας επιχείρησης, που όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, χωρίς την παραμικρή υπαιτιότητα από μέρους της, πλην της εμπιστοσύνης στο νόμο του κράτους, ενεπλάκη σε μια περιπέτεια που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους σε απόγνωση.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.