«Όχι» και από τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με τη ΝΔ στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, μετά τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να αναζητεί «προεδρική πλειοψηφία» για την επανεκλογή του Κ.Παπούλια.
38
Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, μετά τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να αναζητεί «προεδρική πλειοψηφία» για την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το θέμα θα το δουν τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ την κατάλληλη στιγμή.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αλαβάνος δήλωσε: «Υπάρχει μια πάγια θέση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, την οποία δεν νομίζω ότι έχουμε λόγο να αλλάξουμε. Φυσικά θα τα δουν τα όργανά του την κατάλληλη στιγμή. Το μόνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω με απόλυτη σιγουριά είναι ότι εμείς δεν πρόκειται να βγούμε και να στηρίξουμε κανένα σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ».
Λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλης δήλωσε πως το κόμμα του Περισσού «δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως έκανε και στο παρελθόν».
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ρωτήθηκε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος απάντησε: «Εμάς εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι ένα και μοναδικό θέμα: να είμαστε επικεντρωμένοι, όπως είμαστε, στο έργο μας, να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας έναντι των πολιτών, να προχωρούμε ολοένα με πιο γρήγορο ρυθμό τις αναγκαίες για τον τόπο
μεταρρυθμίσεις».
Στο ερώτημα αν αυτή είναι εβδομάδα ανασχηματισμού, ο κ. Αντώναρος απάντησε: «Θα σας έλεγα να μην εκτίθεστε με τέτοιες προγνώσεις, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από τα πράγματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Η κακοκαιρία δεν είναι «έκπληξη», έκπληξη είναι που η πρόληψη μένει πίσω
- Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στο Νταβός σε λιγότερο από μία ώρα
- Πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε τρίτεκνους και πολύτεκνους σε περιφερειακό Δήμο
- Eurostat: Ένας στους τέσσερις νέους στην Ευρώπη εργάζεται ενώ σπουδάζει – Τι ισχύει στην Ελλάδα
- Προϊστορικός οργανισμός των 8 μέτρων ανήκε σε «χαμένο παρακλάδι της ζωής»
- Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου ο Τσιτσιπάς: «Ήταν άψογος στα κρίσιμα σημεία»
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
- Greek Tourism on Track for Record Revenues in 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442