Ελεύθερη εισαγωγή στα πανεπιστήμια προτείνουν οι πρυτάνεις
Την ελεύθερη εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια, με βάση το απολυτήριο λυκείου και κάποια επιπλέον κριτήρια, πρότειναν οι πρυτάνεις, κατά τη Σύνοδό τους. Σύμφωνα με την πρότασή τους, στο μεσοδιάστημα, έως ότου εφαρμοστεί αυτό το νέο μοντέλο, τα ΑΕΙ θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις εξετάσεις.
Την ελεύθερη εισαγωγήτων μαθητών στα πανεπιστήμια, με βάση το απολυτήριο λυκείου και κάποια άλλα κριτήρια, πρότειναν οι πρυτάνεις, κατά τη Σύνοδό τους στα Ιωάννινα.
Σύμφωνα με την πρότασή τους, στο μεσοδιάστημα, έως ότου εφαρμοστεί αυτό το νέο μοντέλο, τα ΑΕΙ θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις εξετάσεις.
Ειδικότερα, ζητούν να καθορίζεται η ύλη, τα θέματα εξετάσεων, καθώς και οι συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα από τα ίδια τα πανεπιστήμια.
Κατά την τοποθέτησή του, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι τον Οκτώβριο θα δημοσιοποιηθεί το νέο εξεταστικό σύστημα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.