Ελεύθερη εισαγωγή στα πανεπιστήμια προτείνουν οι πρυτάνεις
Την ελεύθερη εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια, με βάση το απολυτήριο λυκείου και κάποια επιπλέον κριτήρια, πρότειναν οι πρυτάνεις, κατά τη Σύνοδό τους. Σύμφωνα με την πρότασή τους, στο μεσοδιάστημα, έως ότου εφαρμοστεί αυτό το νέο μοντέλο, τα ΑΕΙ θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις εξετάσεις.
Την ελεύθερη εισαγωγήτων μαθητών στα πανεπιστήμια, με βάση το απολυτήριο λυκείου και κάποια άλλα κριτήρια, πρότειναν οι πρυτάνεις, κατά τη Σύνοδό τους στα Ιωάννινα.
Σύμφωνα με την πρότασή τους, στο μεσοδιάστημα, έως ότου εφαρμοστεί αυτό το νέο μοντέλο, τα ΑΕΙ θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις εξετάσεις.
Ειδικότερα, ζητούν να καθορίζεται η ύλη, τα θέματα εξετάσεων, καθώς και οι συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα από τα ίδια τα πανεπιστήμια.
Κατά την τοποθέτησή του, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι τον Οκτώβριο θα δημοσιοποιηθεί το νέο εξεταστικό σύστημα.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions